239
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου | IntimeNews

Οικονόμου: Ισως στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν επηρεασμένοι από τις απόψεις του κ. Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 22:11
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου
|IntimeNews

Οικονόμου: Ισως στον ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν επηρεασμένοι από τις απόψεις του κ. Καμμένου

Protagon Team Protagon Team 6 Απριλίου 2022, 22:11

Εναν καβγά κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η απόφαση των ελληνικών Αρχών να κηρύξουν 12 μέλη των διπλωματικών και προξενικών αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως ανεπιθύμητα πρόσωπα (personae non gratae) και να τα απελάσουν.

Η απόφαση αρχικά προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τον τομεάρχη Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κατρούγκαλο να επικρίνει την κίνηση, αμφισβητώντας ότι έγινε με βάση στοιχεία.

Καθώς από τον ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να αλληθωρίζουν προς τη ρωσική πρεσβεία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έσπευσε α σχολιάσει τη δήλωση του κ. Κατρούγκαλου, λέγοντας:

«Η δήλωση του κ. Κατρούγκαλου για την κήρυξη personae non gratae μελών της ρωσικής διπλωματικής αποστολής δείχνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά ακολουθεί την λογική των ίσων αποστάσεων ακόμα και μετά την αποκάλυψη γεγονότων για τα οποία καμία προφορική καταδίκη δεν είναι αρκετή. Ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να παραμένουν επηρεασμένοι από τις απόψεις του κυβερνητικού τους εταίρου, κ. Καμμένου».

Η δήλωση Κατρούγκαλου που προκάλεσε την απάντηση Οικονόμου

Σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Εξωτερικών να απελάσει τους 12 ρώσους διπλωμάτες, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. είχε δηλώσει νωρίτερα:

«Η απέλαση διπλωματών είναι η έσχατη επιλογή στις διμερείς διπλωματικές σχέσεις και πρέπει να πραγματοποιείται με προσοχή και με τρόπο που να μην οδηγεί σε κλείσιμο όλων των διπλωματικών διαύλων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πήρε μέτρα προστασίας της κυριαρχίας της Ελλάδας όταν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία ότι παραβιάστηκε η Σύμβαση της Βιέννης, όχι όμως αδιακρίτως – στο πλαίσιο μιας οριζόντιας πρωτοβουλίας πολλών πρόθυμων χωρών- και κατά παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας».​

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...