285
Υπό τον φόβο κυβερνοεπιθέσεων από την Ρωσία δημιουργήθηκε μια ευρωπαϊκή ομάδα ειδικών στην αντιμετώπιση τους. | CreativeProtagon

Η Ευρώπη υποστηρίζει το Κίεβο με ομάδα κυβερνοπολέμου

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 21:16
Υπό τον φόβο κυβερνοεπιθέσεων από την Ρωσία δημιουργήθηκε μια ευρωπαϊκή ομάδα ειδικών στην αντιμετώπιση τους.
|CreativeProtagon

Η Ευρώπη υποστηρίζει το Κίεβο με ομάδα κυβερνοπολέμου

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2022, 21:16

Μπορεί η Δύση και το NATO να μην έχουν ακόμη προχωρήσει σε έμπρακτη στρατιωτικού χαρακτήρα υποστήριξη της Ουκρανίας αλλά όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το BBC σχηματίστηκε μια ομάδα από ευρωπαίους ειδικούς στον κυβερνοπόλεμο που θα έχει αποστολή να βοηθήσει την Ουκρανία στις διαδικτυακές επιθέσεις που πολλοί πιστεύουν ότι θα εξαπολύσει εναντίον της η Ρωσία το προσεχές χρονικό διάστημα είτε ενισχυτικά στις στρατιωτικές επιχειρήσεις αν αυτές τελικά πραγματοποιηθούν είτε και ανεξάρτητα από αυτές.

To Υπουργείο Αμύνης της Λιθουανίας ποστάρισε ένα λογότυπο της ομάδας CRRT που δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την Ουκρανία σε κυβερνοεπιθέσεις

Η ομάδα αυτή ονομάστηκε «κυβερνο-ομάδα ταχείας αντίδρασης» (CRRT) και αποτελείται από 8-12 ειδικούς στον κυβερνοπόλεμο από την Λιθουανία, την Κροατία, την Πολωνία, την Εσθονία, την Ρουμανία και την Ολλανδία. Κάποια μέλη της ομάδας θα βρίσκονται στην Ουκρανία και κάποια θα λειτουργούν από την βάση τους. Η ομάδα CRRT δημιουργήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση μετά τις κατηγορίες που διατύπωσαν ΗΠΑ και Βρετανία εναντίον της Ρωσίας για κυβερνοεπιθέσεις τις τελευταίες εβδομάδες σε κρατικές και τραπεζικές ιστοσελίδες της Ουκρανίας. Η δημιουργία αυτής της ομάδας έχει στόχο την εμβάθυνση της συνεργασίας σε θέματα ασφαλείας ανάμεσα στα κράτη μέλη.

«Γνωρίζουμε ότι στο οπλοστάσιο της Ρωσίας είναι η χρήση κυβερνοεπιθέσεων» δήλωσε εκπρόσωπος της CRRT. Η ομάδα είναι εφοδιασμένη με εξοπλισμό που σχεδιάστηκε για να εντοπίζει και να εξουδετερώνει κυβερνοαπειλές. Απαρτίζεται από άτομα με διαφορετικές γνώσεις και δεξιότητες ώστε να μπορούν να αντιδράσουν σε διαφόρων ειδών και επιπέδων ηλεκτρονικές επιθέσεις. Η Ρωσία είχε κατηγορηθεί ότι είχε εξαπολύσει κυβερνοεπιθέσεις παράλληλα με την πραγματοποίηση στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Γεωργία και την Κριμαία. Το Κρεμλίνο, πάντως, είχε αρνηθεί τις κατηγορίες και την εμπλοκή του στα συγκεκριμένα περιστατικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...