351
Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες στον εκδότη της εφημερίδας «Documento», με βάση το υλικό της δικογραφίας που έχει στα χέρια της | INTIMEnews

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για Βαξεβάνη: Θεωρείτε ότι ο Αρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 10:30
Η ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, απήγγειλε βαρύτατες κατηγορίες στον εκδότη της εφημερίδας «Documento», με βάση το υλικό της δικογραφίας που έχει στα χέρια της
|INTIMEnews

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για Βαξεβάνη: Θεωρείτε ότι ο Αρειος Πάγος ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών;

Protagon Team Protagon Team 13 Ιανουαρίου 2022, 10:30

Η κλήση σε απολογία του εκδότη-δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, στις 19 Ιανουαρίου, για τα αδικήματα της συνέργειας σε κατάχρηση εξουσίας, της συνέργειας σε παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και της εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας, πυροδότησε «πόλεμο» ανακοινώσεων ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ.

Η αρχή έγινε από τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλο Ξανθόπουλο, που μεταξύ άλλων στη σχετική δήλωσή του κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση «για ξεκαθάρισμα λογαριασμών με δημοσιογράφους που θεωρεί πολιτικούς της αντιπάλους».

«Η κλήση δημοσιογράφων σε απολογία με αφορμή την άσκηση κριτικής, μαχόμενης και ερευνητικής δημοσιογραφίας εγκλωβίζει ακόμη και τα όργανα της δικαιοσύνης μέσα στο τοξικό κλίμα που η κυβέρνηση διαμόρφωσε. Στη σύγχρονη Ελλάδα, που αντιμετωπίζει τις πολλαπλές κρίσεις που δημιουργεί η διακυβέρνηση της ΝΔ, το δημοκρατικό όραμα των πολιτών δεν περιλαμβάνει τη μετατροπή ενός τεράστιου σκανδάλου σε μια χωρίς προηγούμενο μείζονα θεσμική κρίση της ελευθερίας του λόγου και της δημοσιογραφίας για χάρη του κ. Μητσοτάκη και της εκδικητικότητάς του απέναντι σε όσους τον ελέγχουν αντί να τον λιβανίζουν», πρόσθεσε για την υπόθεση Novartis ο κ. Ξανθόπουλος, για να λάβει απάντηση από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ.​

Στην ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα χαρακτήρισε ανεπίτρεπτο για τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να υπερασπιστεί τον Κώστα Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

«H NΔ απέφυγε να σχολιάσει την κλήση σε απολογία, με βαρύτατες κατηγορίες, του εκδότη του “Documento” K. Βαξεβάνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, που έσπευσε να υποδυθεί τον συνήγορο υπεράσπισής του, καλείται να απαντήσει ευθέως: θεωρεί ότι η ανώτατη δικαστική εξουσία στη χώρα, ο Αρειος Πάγος, ενεργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ανεξάρτητη δικαιοσύνη; Ο κ. Βαξεβάνης θα πρέπει να είναι υπεράνω του νόμου, παρά τα όσα έχουν καταγγελθεί εις βάρος του;» είναι τα ερωτήματα που θέτει η Πειραιώς.

«Καταλαβαίνουμε την ανάγκη του ΣΥΡΙΖΑ να στηρίξει τον εκλεκτό του, ειδικά μάλιστα μετά τα όσα καταγράφονται στο πόρισμα της Βουλής, στο οποίο αναφέρεται η ανάγκη διερεύνησης του ρόλου του στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Ομως είναι ανεπίτρεπτο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προκειμένου να υπερασπιστεί τον κ. Βαξεβάνη, να αμφισβητεί την ανεξαρτησία του Αρείου Πάγου και να προσβάλλει ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που επιτελούν το συνταγματικό καθήκον τους», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...