533
Το επίμαχο εξώφυλλο του δεύτερου άλμπουμ των Nirvana |

Το μωρό στο εξώφυλλο του «Nevermind» μήνυσε τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 14:03
Το επίμαχο εξώφυλλο του δεύτερου άλμπουμ των Nirvana
|

Το μωρό στο εξώφυλλο του «Nevermind» μήνυσε τους Nirvana για παιδική πορνογραφία

Protagon Team Protagon Team 25 Αυγούστου 2021, 14:03

Ο Σπένσερ Ελντεν ήταν τεσσάρων μηνών όταν τον διάλεξαν οι Nirvana για το εξώφυλλο του «Nevermind», του άλμπουμ που εκτόξευσε το συγκρότημα του Κερτ Κομπέιν στην κορυφή του μουσικού σύμπαντος.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εξώφυλλα άλμπουμ των τελευταίων 30 χρόνων, που βρίσκεται από χθες ξανά στο προσκήνιο μετά την είδηση ότι ο 30χρονος πλέον εικονιζόμενος, μήνυσε τα εναπομείναντα μέλη των Nirvana, τη χήρα του Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λαβ, τον φωτογράφο Κερκ Γουέντλ και τις δισκογραφικές εταιρείες για παιδική πορνογραφία και σεξουαλική εκμετάλλευση ανήλικου, καθώς δεν είχα δώσει άδεια οι γονείς του για τη χρήση της γυμνής του φωτογραφίας.

Ο Ελντεν λέει ότι το συγκρότημα είχε υποσχεθεί στους γονείς του ότι θα κάλυπτε τα γεννητικά του όργανα με ένα αυτοκόλητο στο εξώφυλλο και ότι τα μέλη του δεν τον προστάτεψαν από την σεξουαλική εκμετάλλευση της εικόνας του.

Ως αποζημίωση, ζητάει το ποσό των 150.000 δολαρίων από τους 15 συνολικά εναγόμενους για τις «ανεπανόρθωτες βλάβες», συναισθηματικές, ψυχολογικές και σωματικές, που του έχει προκαλέσει η συγκεκριμένη φήμη όλα αυτά τα χρόνια. Ζητεί επίσης να δικαστεί η υπόθεση σε δικαστήριο ενόρκων και να πληρώσουν οι εναγόμενοι τα δικαστικά έξοδα.

Ο Σπένσερ Ελντεν κρατά το επίμαχο εξώφυλλο – Twitter

Οπως αναφέρει ο Guardian, στην αγωγή αναφέρεται ότι ο ενάγοντας υποφέρει από «ακραία και μόνιμη συναισθηματική διαταραχή με σωματικές εκδηλώσεις αυτής», και ότι η παρουσία του στο εξώφυλλο τού στέρησε «εκπαίδευση, μισθούς και την απόλαυση της ζωής».

Αναφέρεται επίσης ότι η φωτογραφία κάνει τον Ελντεν να φαίνεται ως εργαζόμενος του σεξ, που αρπάζει το χαρτονόμισμα.

Οταν ήταν 10 και 25 ετών, ο Ελντεν έκανε αναπαράσταση του εξωφύλλου, φορώντας παντελόνι, για τη New York Post και το Rolling Stone.

Ο Σπένσερ Ελντεν στην ίδια πόζα με το εξώφυλλο του άλμπουμ – Facebook

Ομως, το 2007, είχε πει ότι «είναι περίεργο το ότι τόσοι άνθρωποι με έχουν δει γυμνό. Αισθάνομαι σαν τον μεγαλύτερο πορνοστάρ του κόσμου». Το 2016, επανήλθε στο θέμα λέγοντας ότι δεν ήταν σωστό που έδειχναν τα γεννητικά του όργανα σε όλο τον κόσμο. «Δεν είχα επιλογή». Την ίδια χρονιά, σε συνέντευξή του στο GQ της Αυστραλίας, είχε δηλώσει ότι δεν είχε τα ίδια συναισθήματα όπως παλιά σε σχέση με το εξώφυλλο. «Είμαι πολύ θυμωμένος, για να είμαι ειλικρινής», είχε πει.

Την ιδέα για το εξώφυλλο είχε ο Κερτ Κομπέιν, που είχε δει ένα ντοκιμαντέρ με μωρά που γεννιόντουσαν στο νερό.

Ο φωτογράφος Κερκ Γουέντλ, που τράβηξε την επίμαχη φωτογραφία, ήταν φίλος με τον πατέρα του Ελντεν, Ρικ. Του είχε πει τότε αν ήθελε να βγάλει 200 δολάρια για μια φωτογραφία του γιου του να κολυμπάει. Ο πατέρας του θυμάται ότι έκαναν ένα μεγάλο πάρτι σε μια πισίνα, αλλά δεν ήξερε ποιος ήταν ο λόγος της φωτογράφισης. Μετά την επιτυχία του δίσκου, η Geffen έστειλε στον Spencer μια πλατινένια κόπια του Nevermind και ένα αρκουδάκι.

Το 2019, ο Γουέντλ είχε πει ότι ήξερε πως όταν ο Ελντεν γίνει 16 ετών, θα τον μισεί. «Είμαι ακόμα σε επαφή μαζί του, δεν με μισεί, αλλά έχει ανάμεικτα συναισθήματα για τη φωτογραφία. Πιστεύει ότι όλοι έβγαλαν λεφτά από αυτήν εκτός από τον ίδιο. Νομίζω ότι του αξίζει κάτι. Αλλά είναι πάντα οι δισκογραφικές που κερδίζουν λεφτά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...