389
Ο παράτολμος Γκιρέκ Σουντέ που χάθηκε στον Ατλαντικό - τον γυρεύουν τα ζώα του | Facebook

Γη προς Διαστημικό Σταθμό: Εντοπίστε τον χαμένο κωπηλάτη στον Ατλαντικό

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 11:00
Ο παράτολμος Γκιρέκ Σουντέ που χάθηκε στον Ατλαντικό - τον γυρεύουν τα ζώα του
|Facebook

Γη προς Διαστημικό Σταθμό: Εντοπίστε τον χαμένο κωπηλάτη στον Ατλαντικό

Protagon Team Protagon Team 13 Αυγούστου 2021, 11:00

Γη καλεί Διάστημα: «Ρίξτε μια ματιά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στον Ατλαντικό, κοντά στις Αζόρες, αν κατά τύχη εντοπίζετε μία ροζ κουκκίδα». Δεν είναι ακριβώς πλάκα, αλλά μοιάζει πολύ με πλάκα αφού το ύφος της έκκλησης είναι παιγνιώδες. Αλλά και αγωνιώδες επίσης – ε, κάπου θα κρύβονται άνθρωποι.

Και να τοι: οι άνθρωποι που έστειλαν το μήνυμα στους αστροναύτες είναι οι οικείοι του 29χρονου γάλλου Γκιρέκ Σουντέ που ξεκίνησε με κωπηλατικό σκάφος από τις αμερικανικές ακτές και με σκοπό να φθάσει στη Βρέστη, ωστόσο χάθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Οι επαφές τους μαζί του έχουν χαθεί εδώ και αρκετές ημέρες, ενώ ο Σουντέ δεν έχει χρησιμοποιήσει ακόμη τον πομπό εντοπισμού έκτακτης ανάγκης.

Αφού κανένα μεγάλο πλοίο δεν έπλευσε τον τελευταίο καιρό στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη του, η λύση που τους απέμενε ήταν το φιλότιμο του συμπατριώτη τους αστροναύτη Τομά Πεσκέ που βρίσκεται στον Σταθμό. Με τηλεφακό, λένε, θα μπορούσε να εντοπίσει τον κωπηλάτη.

Το σχετικό μήνυμα στο Facebook υπογράφεται από τη Μονίκ, η οποία δεν είναι άνθρωπος αλλά η κότα του χαμένου Σουντέ, και από τον Μπόσκο, τον σκύλο του. Αυτά τα ζώα έχουν ταξιδέψει με το αφεντικό τους στο παρελθόν, ωστόσο αυτή τη φορά ήταν κουρασμένα και έμειναν στο σπίτι… Αυτά, λέει, πίεσαν για να στείλουν οι άνθρωποι το μήνυμα συστημένο στον Πεσκέ.

Η Μονίκ η κότα και ο Μπόσκο το σκυλί ανησυχούν για το αφεντικό τους και κατέβηκαν στον γιαλό

Ο Σουντέ απέπλευσε στις 15 Ιουνίου, αλλά στην αρχή του Ιουλίου το σκαφάκι του επλήγη από καταιγίδα που κατέστρεψε τα περισσότερα από τα ηλεκτρονικά όργανά του, όπως και ένα από τα δύο ηλιακά πάνελ του.

Στο παρελθόν ο νεαρός κυκλοφόρησε σε βιβλίο τις περιπέτειές του εν πλω. Περίγραψε πώς η Μονίκ τον κράτησε ζωντανό γεννώντας αδιάκοπα αυγά στη μέση του ωκεανού. Να δούμε τώρα τι θα κάνει ο Πεσκέ με τον τηλεφακό και κατόπιν να μάθουμε με το καλό σε ποιο θαλάσσιο ον ο Σουντέ θα αφιερώσει το επόμενο βιβλίο του.

Πάντως γαλλικά και πορτογαλικά ερευνητικά κέντρα κινητοποιήθηκαν και αυτά για τον εντοπισμό του Σουντέ, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους πνέοντες ανέμους και τα θαλάσσια ρεύματα και προσπαθώντας να μαντέψουν την πορεία που ακολούθησε ο κωπηλάτης. Οι υπεύθυνοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους, ακριβώς επειδή ο Σουντέ δεν ενεργοποίησε το σύστημα συναγερμού. Ετσι είπαν ότι προς το παρόν δεν τίθεται καν θέμα διάσωσης. Μακάρι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...