222
Εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Βιετνάμ περιμένουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό | REUTERS /Thanh Hue

Ανησυχία για την υβριδική μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Βιετνάμ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 14:34
Εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Βιετνάμ περιμένουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό
|REUTERS /Thanh Hue

Ανησυχία για την υβριδική μετάλλαξη του κορονοϊού που εντοπίστηκε στο Βιετνάμ

Protagon Team Protagon Team 31 Μαΐου 2021, 14:34

Μία νέα μετάλλαξη του κορονοϊού εντοπίστηκε στο Βιετνάμ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας. Το βιετναμέζικο στέλεχος του κορονοϊού είναι πολύ πιο μεταδοτικό και έχει πυροδοτήσει το πρόσφατο κύμα λοιμώξεων στη χώρα, όπως γράφει η Washington Post.

Πρόκειται για μία υβριδική μετάλλαξη του ινδικού και του βρετανικού στελέχους, όπως εξήγησε ο υπουργός Υγείας της Χώρας Νγκουγιέν Θανχ Λονγκ και σύμφωνα με τον ίδιο είναι πολύ επικίνδυνη, ακριβώς λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς της.

Ο κορονοϊός κάνει συχνά μεταλλάξεις και οι περισσότερες από αυτές, ευτυχώς, δεν έχουν πολύ διαφορετικές ιδιότητες. Ωστόσο, κάποιες  φαίνεται να έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό τους την αυξημένη μεταδοτικότητα.

Τα περισσότερα κρούσματα με τη νέα μετάλλαξη εντοπίζονται στην πόλη Χο Τσι Μινχ (την παλιά Σαϊγκόν). Μάλιστα, η κυβέρνηση, θέλοντας να αποτρέψει την εκθετική εξάπλωσή της στη χώρα, έδωσε εντολή για την άμεση τη διενέργεια 13.000.000 rapid tests στους κατοίκους της πόλης.

Επιπλέον, ενημέρωσε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι η γονιδιακή ανάλυση του νέους στελέχους θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η ινδική μετάλλαξη (B.1.617.2), εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Ινδία τον Οκτώβριο του 2020 και θεωρείται περισσότερο μεταδοτική από τη βρετανική (B.1.1.7).

Το Βιετνάμ με πληθυσμό 98.000.000 έχει καταγράψει μόλις 7.236 κρούσματα του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας και 47 θανάτους.

Ο λόγος που οι ειδικοί ανησυχούν, είναι ότι τα 3.500 κρούσματα έχουν καταγραφεί μέσα στον Απρίλιο, κάτι που δείχνει εκθετική αύξηση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...