342
Φωτογραφία αρχείου από το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι | Menelaos Myrillas /SOOC

Περισσότερα από 65.000 ραντεβού για εμβόλιο έκλεισαν σε λίγες ώρες οι πολίτες 40-44 ετών

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 17:16
Φωτογραφία αρχείου από το mega εμβολιαστικό κέντρο στο Περιστέρι
|Menelaos Myrillas /SOOC

Περισσότερα από 65.000 ραντεβού για εμβόλιο έκλεισαν σε λίγες ώρες οι πολίτες 40-44 ετών

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2021, 17:16

Χωρίς προβλήματα και με μεγάλη συμμετοχή εξελίσσεται η διαδικασία των ραντεβού για τον εμβολιασμό του κορονοϊού για την ηλικιακή ομάδα από 40 μέχρι 44 ετών, για την οποία η πλατφόρμα άνοιξε το πρωί της Παρασκευής και για τα τέσσερα εμβόλια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kathimerini.gr μέσα σε λίγες ώρες είχαν προγραμματιστεί περισσότερα από 65.000 ραντεβού.

Διευκρινίζεται ότι σε αυτήν την ηλιακή ομάδα ανήκουν, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού και τα δεδομένα της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, 799.789 πολίτες.

Επίσης, ο ακριβής αριθμός των πολιτών της εν λόγω ηλιακής ομάδας δεν είναι γνωστός, καθώς για τα περισσότερα εμβόλια απαιτούνται δύο ραντεβού, ενώ γι’ αυτό της Johnson & Johnson μόνο ένα.

Ωστόσο, αρκετοί από αυτούς έχουν ήδη εμβολιαστεί με το AstraZeneca που ήταν ήδη διαθέσιμο εδώ και περίπου ένα μήνα, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που είχα δικαίωμα εμβολιασμού ως κάτοικοι συγκεκριμένων νησιών για τα οποία είχε ανοίξει κατά προτεραιότητα η πλατφόρμα εμβολιασμού.

Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, τόνισε ότι την ερχόμενη Δευτέρα 24 Μαΐου θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για το άνοιγμα της πλατφόρμας ραντεβού τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς κατ’ οίκον, δεδομένου ότι απαιτεί και τη συνεργασία και άλλων φορέων, οι ανακοινώσεις για την έναρξή τους θα γίνουν μέχρι το τέλος Μαΐου.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», επισημαίνοντας ότι «όσο και να μας δυσκολεύουν οι καθυστερήσεις της Johnson & Johnson, ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι τέτοιος που  δεν ανοίγουν ραντεβού αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε τις παραδόσεις. Για όλα τα σενάρια υπάρχει Plan B, αν δεν έρθουν. Πάντα προσαρμοζόμαστε στις παραδόσεις. Αρχές Ιουνίου θα έχουμε 69 νησιά με πολύ καλό ποσοστό συμμετοχής εμβολιασμού, μεγαλύτερο από την υπόλοιπη χώρα. Είμαστε σε ένα πολύ καλό σημείο. Πιστεύουμε ότι δε θα έχουμε πρόβλημα».

Σημείωσε δε, ότι ο στόχος εμβολιασμών για το τέλος Μαΐου αγγίζει τα 5,6 εκατομμύρια πολίτες, ενώ για το τείχος ανοσίας εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα έχει χτιστεί στα μέσα καλοκαιριού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...