583
H ηρωική δασκάλα του Rigby Middle School Κρίστα Γκνέιτιννγκ | Rigby Middle School/Facebook/ABC

Το δικό μου Αϊνταχο: Δασκάλα αφοπλίζει μαθήτρια και την παρηγορεί

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 12:50
H ηρωική δασκάλα του Rigby Middle School Κρίστα Γκνέιτιννγκ
|Rigby Middle School/Facebook/ABC

Το δικό μου Αϊνταχο: Δασκάλα αφοπλίζει μαθήτρια και την παρηγορεί

Protagon Team Protagon Team 25 Μαΐου 2021, 12:50

Οταν μια μαθήτρια άνοιξε πυρ σε Γυμνάσιο του Αϊνταχο, η καθηγήτρια Μαθηματικών Κρίστα Γκνέιτιννγκ απομάκρυνε τους μαθητές της τάξης της με ασφάλεια, έσπευσε να βοηθήσει ένα τραυματισμένο θύμα και στη συνέχεια κατάφερε να αφοπλίσει ήρεμα τη μαθήτρια που πυροβολούσε, αγκαλιάζοντας και παρηγορώντας τη με στοργική διάθεση μέχρι να έρθει η αστυνομία.

Οι γονείς των μαθητών του σχολείου αναγνώρισαν τις επιτυχημένες προσπάθειες της καθηγήτριας να σώσει τις ζωές των παιδιών επιδεικνύοντας ταυτόχρονα συμπόνια.  Σύμφωνα με τα τοπικά νέα, στις 6 Μαΐου δύο μαθητές και ο επιστάτης του Rigby Middle School στο Άϊνταχο δέχθηκαν σφαίρες, ωστόσο και οι τρεις επέζησαν και το περιστατικό τελείωσε μέσα σε λίγα λεπτά.

Σε συνέντευξή της, που προβλήθηκε στο ABC News, η Γκνέιντινγκ είπε ότι προετοίμαζε τους μαθητές της στο Rigby Middle School για τις τελικές τους εξετάσεις, όταν άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό στον διάδρομο. Κοίταξε έξω από την τάξη και είδε τον επιστάτη ξαπλωμένο στο πάτωμα. Δύο ακόμη πυροβολισμοί ακούστηκαν, καθώς έκλεινε την πόρτα.

«Είπα, λοιπόν, στους μαθητές μου, “θα ​​φύγουμε, θα τρέξουμε προς το γυμναστήριο, θα τρέξετε πολύ γρήγορα χωρίς να κοιτάξετε πίσω σας και τώρα είναι η ώρα να σηκωθείτε και να βγείτε”», θυμήθηκε η αμερικανίδα καθηγήτρια  στη συνέντευξή της, που παρουσιάστηκε στο Good Morning America.

Η αστυνομία, γράφει ο Guardian, ανακοίνωσε ότι μια μαθήτρια της έκτης τάξης είχε πιστόλι στο σακίδιο της και πυροβόλησε δύο άτομα μέσα στο σχολείο και ένα έξω. Και οι τρεις τραυματίστηκαν ελαφρά και βγήκαν από το νοσοκομείο μετά από λίγες ημέρες.

Η Γκνέιντινγκ είπε ότι προσπαθούσε να βοηθήσει έναν από τους μαθητές που είχαν δεχθεί πυροβολισμούς όταν είδε το κορίτσι να κρατά το όπλο. Είπε στον τραυματισμένο μαθητή να μείνει ακίνητος και πλησίασε την κοπέλα.

«Ηταν ένα μικρό κορίτσι και δεν το χωρούσε το μυαλό μου», είπε. «Ηξερα μόλις είδα εκείνο το όπλο, ότι έπρεπε να της το πάρω». Ρώτησε το κορίτσι: «Εσύ πυροβόλησες;» και μετά την πλησίασε, έβαλε το χέρι της στο χέρι του παιδιού και το έσυρε  προς το όπλο.

«Τράβηξα απλά το όπλο από το χέρι της και μου επέτρεψε να το κάνω. Δεν μου το έδωσε, αλλά δεν αντιστάθηκε», είπε η Γκνέιντινγκ. «Και μετά, αφού πήρα το όπλο, την τράβηξα στην αγκαλιά μου γιατί σκέφτηκα ότι αυτό το κοριτσάκι έχει κάπου μια μαμά που δεν συνειδητοποιεί ότι έχει καταρρεύσει ψυχολογικά και χτυπάει ανθρώπους».

Η Γκέιντινγκ κράτησε τη μικρή, παρηγορώντας τη μέχρι να φτάσει η αστυνομία: «Μετά από λίγο άρχισε να μου μιλάει και μπορώ να πω ότι ήταν πολύ δυστυχισμένη», είπε. «Κι εγώ απλώς συνέχισα να την κρατάω στην αγκαλιά μου, να της δείχνω την αγάπη μου, και να προσπαθώ να της πω ότι μαζί θα το ξεπεράσουμε όλο αυτό. Πιστεύω ότι η παρουσία μου εκεί τη βοήθησε επειδή ηρέμησε».

Μόλις έφτασε η αστυνομία, η Γκνέιντινγκ είπε στο κορίτσι ότι ο αξιωματικός θα έπρεπε να της βάλει χειροπέδες και το παιδί συμμορφώθηκε: «Δεν απάντησε, απλώς τον άφησε. Εκείνος ήταν πολύ μαλακός και πολύ ευγενικός, την πλησίασε, την πήρε και την έβαλε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας», είπε.

Το κοριτσάκι κατηγορήθηκε για τους πυροβολισμούς, αλλά επειδή στο Αϊνταχο το δικαστήριο ανηλίκων διατηρεί την ανωνυμία των παιδιών, δεν ανακοινώθηκαν ούτε το όνομά της ούτε οι κατηγορίες που της έχουν απαγγελθεί.

Η ηρωική δασκάλα εν τω μεταξύ, ελπίζει ότι οι άνθρωποι θα συγχωρήσουν το κορίτσι και θα το βοηθήσουν να πάρει τη στήριξη που χρειάζεται: «Αρχίζει μόλις τη ζωή της και χρειάζεται βοήθεια. Ολοι κάνουν λάθη», είπε στο κανάλι ABC News. «Νομίζω ότι πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα της προσφερθεί βοήθεια, ώστε να αγαπήσει τον εαυτό της, και να μπορέσει να είναι λειτουργική στην κοινωνία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...