532
Η Μπιγιονσέ παραλαμβάνει το 28ο Γκράμι της καριέρας της, για ένα άλμπουμ φόρο τιμής στην κουλτούρα των μαύρων | CBS/Handout via REUTERS

Βροχή τα γυναικεία ρεκόρ στα 63α Γκράμι

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2021, 11:30
Η Μπιγιονσέ παραλαμβάνει το 28ο Γκράμι της καριέρας της, για ένα άλμπουμ φόρο τιμής στην κουλτούρα των μαύρων
|CBS/Handout via REUTERS

Βροχή τα γυναικεία ρεκόρ στα 63α Γκράμι

Protagon Team Protagon Team 15 Μαρτίου 2021, 11:30

Σε μία τελετή που θα μείνει στα χρονικά λόγω της απουσίας κοινού και τις μάσκες των λιγοστών καλεσμένων, η Μπιγιονσέ κέρδισε τέσσερα Γκράμι και έγινε έτσι, η γυναίκα με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία του θεσμού.

Η Μπιγιονσέ κέρδισε βραβεία στις κατηγορίες καλύτερο ραπ τραγούδι, καλύτερη ραπ ερμηνεία, καλύτερη R&B ερμηνεία και καλύτερο βίντεο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό της στα 28. Η προηγούμενη κάτοχος του ρεκόρ ήταν η καλλιτέχνης της παραδοσιακής μπλούγκρας, Αλισον Κράους.

Ο Τρέβορ Νόα ανάμεσα στους κοινωνικά αποστασιοποιημένους υποψήφιους

Η Μπιγιονσέ ισοφάρισε το ρεκόρ του Κουίνσι Τζόουνς, ενώ υπολείπεται κατά τρία Γκράμι μόνο του μαέστρου της κλασικής μουσικής Γκέοργκ Σόλτι.

Ρεκόρ όμως έσπασε και η Τέιλορ Σουίφτ, που έγινε η πρώτη που κατάφερε να αποσπάσει το βραβείο για το Αλμπουμ της Χρονιάς τρεις φορές. Οι προηγούμενες ήταν το 2010 και το 2016. Αυτή τη φορά κέρδισε για το άλμπουμ «Folklore».

Ο Χάρι Στάιλς κέρδισε για την καλύτερη ποπ ερμηνεία, ενώ τραγούδησε και στη σκηνή του Staples Center

Μόνο τρεις άντρες έχουν κερδίσει τρεις φορές το ίδιο βραβείο: οι Φρανκ Σινάτρα, Πολ Σάιμον και Στίβι Γουόντερ.

Στην τελετή, οι περισσότεροι καλλιτέχνες εμφανίστηκαν μέσω Ιντερνετ, ενώ την παρουσίασε ο Τρέβορ Νόα από το κλειστό γήπεδο Staples Center στο Λος Αντζελες. Σε εξωτερικό χώρο, είχαν στηθεί τα τραπέζια με τους λίγους υποψήφιους, που φορούσαν μάσκες. Εκεί γινόταν η απονομή των βραβείων, ενώ η εσωτερική σκηνή φιλοξενούσε μόνο τις ζωντανές εμφανίσεις των καλλιτεχνών.

Η Τέιλορ Σουίφτ με ασορτί λουλουδένια μάσκα και φόρεμα

Αυτή τη χρονιά, ήταν περισσότερες από κάθε άλλη, καθώς, όπως εξήγησε ο παρουσιαστής, «ξέρουμε ότι έχετε στερηθεί τις συναυλίες για αυτό θα σας φέρουμε μία συναυλία σπίτι σας».

Η Μπίλι Αϊλις εμφανίστηκε στα 63α Γκράμι όπου κέρδισε άλλα τέσσερα βραβεία

Η Μπίλι Αϊλις, που πρόσθεσε τέσσερα βραβεία στο βιογραφικό της, τραγούδησε πάνω σε ένα vintage αυτοκίνητο, η Τέιλορ Σουίφτ εμφανίστηκε ως ξωτικό του δάσους, ενώ τραγούδησαν επίσης, οι Ντούα Λίπα, Μπρούνο Μαρς, Χάρι Στάιλς, Κάρντι Μπι, Μέγκαν Δι Στάλιον και πολλοί άλλοι, ενώ ο Λάιονερ Ρίτσι τραγούδησε στη μνήμη του Κένι Ρότζερς.

Ο Λάιονελ Ρίτσι τιμά τη μνήμη του φίλου του, Κένι Ρότζερς

Τιμώντας τους εργαζόμενους σε συναυλιακούς χώρους, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι για ένα χρόνο τώρα, οι διοργανωτές έφεραν εκπροσώπους τους, όπως το θέατρο Apollo της Νέας Υόρκης και το Trobadour του Λος Αντζελες για να παρουσιάσουν ορισμένα από τα βραβεία.

Η Τέιλορ Σουίφτ εμφανίστηκε σαν ξωτικό στη σκηνή του Staples Center
Η Μέγκαν Δι Στάλιον κέρδισε το βραβείο για τον/την καλύτερο/η πρωτοεμφανιζόμενο/η καλλιτέχνη
Η Κάρντι Μπι, που είχε κυριαρχήσει στα βραβεία πριν δύο χρόνια, τραγούδησε και αυτή στην τελετή
Ο ράπερ Λιλ Μπέιμπι τραγουδά μπροστά σε αστυνομικούς. Ηταν μία από τις πολλές αναφορές της τελετής στο κίνημα Black Lives Matter

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...