231
Μέχρι τον Μάρτιο εν τω μεταξύ θα λειτουργούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα ανοίξουν και τα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη | ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοντογεώργης: Εως την άνοιξη θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευάλωτες ομάδες

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 12:08
Μέχρι τον Μάρτιο εν τω μεταξύ θα λειτουργούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα, ενώ θα ανοίξουν και τα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
|ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοντογεώργης: Εως την άνοιξη θα έχουν εμβολιαστεί όλες οι ευάλωτες ομάδες

Protagon Team Protagon Team 10 Φεβρουαρίου 2021, 12:08

Μέχρι την άνοιξη θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι ευάλωτοι, εκτίμησε σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6» ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης.

Οπως εξήγησε, μέχρι τέλος Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί οι ηλικιακές ομάδες 60-64 και 70-79, αλλά και όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, με αυξημένο κίνδυνο νόσησης. Μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί περίπου το 5% του πληθυσμού.

Μέχρι τον Μάρτιο εν τω μεταξύ θα λειτουργούν περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα (συνολικά 750 σε όλη τη χώρα), ενώ θα ανοίξουν και τα mega εμβολιαστικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα, πέρα από τα εμβόλια που ήδη κυκλοφορούν, των εταιρειών Pfizer, AstraZeneca και Moderna, έως την άνοιξη θα αδειοδοτηθούν και άλλα. Υπολογίζεται ότι θα λάβουμε περίπου 2,5 εκατομμύρια εμβόλια συνολικά. Εντός του Απριλίου αναμένεται και το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Όπως είπε ο κ. Κοντογεώργης, η χώρα μας αναμένεται να λάβει περίπου 1,3 εκατομμύρια δόσεις από τη συγκεκριμένη εταιρία. Ωστόσο, σημείωσε ότι μια καλύτερη εικόνα για τα εμβόλια θα υπάρξει περίπου τον Μάρτιο.

Για τον εμβολιασμό των υγειονομικών, ο κ. Κοντογεώργης τόνισε ότι μέχρι στιγμής το ποσοστό συμμετοχής είναι περίπου 75%, συμπληρώνοντας ότι το ποσοστό αυτό θα ανέβει ακόμη περισσότερο το επόμενο διάστημα.

Ο γ.γ. Συντονισμού της Κυβέρνησης εμφανίστηκε κατά τα άλλα αισιόδοξος για την καλοκαιρινή περίοδο, λέγοντας ότι το δεύτερο τρίμηνο του καλοκαιριού η ροή των εμβολίων θα είναι μεγαλύτερη και θα έχει καλυφθεί ένα μεγάλο και σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...