257
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα | ΕΡΤ

Θεμιστοκλέους: Φτάσαμε τους 17.000 εμβολιασμούς την ημέρα, από την επάρκεια εξαρτώνται όλα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 18:44
Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στην ενημέρωση των 6 μ.μ. τη Δευτέρα
|ΕΡΤ

Θεμιστοκλέους: Φτάσαμε τους 17.000 εμβολιασμούς την ημέρα, από την επάρκεια εξαρτώνται όλα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2021, 18:44

Είναι εφικτός ο στόχος μέχρι το τέλος Μαρτίου να έχουν πραγματοποιηθεί 2 εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα μας, απάντησε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας σε ερώτηση του Protagon «εάν με τις καθυστερήσεις που έχουν ανακοινωθεί από την Pfizer, ισχύει ο στόχος που είχε θέσει ο Πρωθυπουργός για 2 εκατομμύρια εμβολιασμένους ως τα τέλη Μαρτίου, δηλαδή σε 65 ημέρες από τώρα».

«Η δυναμικότητα του συστήματος προσαρμόζεται ανάλογα με τα εμβόλια. Αν θεωρήσουμε ότι θα έχουμε την έξτρα παράδοση από την Pfizer, που είναι και η συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τότε ο στόχος είναι εφικτός. Αυτό όμως θα φανεί στην πορεία», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, είπε ότι περιμένουμε 1,4 εκατομμύρια εμβόλια από την Pfizer και στις 29 Ιανουαρίου περιμένουμε την έγκριση της ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca και τις παραδόσεις τους επόμενους μήνες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε και στη μέχρι τώρα πορεία των εμβολιασμών.

«Σήμερα πραγματοποιήθηκαν 16.271 εμβολιασμοί. Θα ξεπεράσουν τους 17.000. Εχουμε φτάσει συνολικά τους 176.000. Τη δεύτερη δόση έχουν κάνει 7.780 συμπολίτες μας» ανέφερε.

Τα ραντεβού που έχουν προγραμματιστεί είναι 649.000, σύμφωνα με τον ίδιο, ο οποίος τόνισε ότι σήμερα η χώρα παρέλαβε ακόμα 100.000 δόσεις από την Pfizer.

«Βρισκόμαστε στη 10η θέση στην ΕΕ, στον κυλιόμενο μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών. Ακούω πολλούς να κάνουν μαθηματικές πράξεις για το πότε θα πετύχουμε ικανό αριθμό εμβολιασμών. Ο ρυθμός εμβολιασμού εξαρτάται από τη διαθεσιμότητα του εμβολίου» ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος εκτιμά ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε εμβολιάσει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, «αλλά κυρίως θα έχουμε εμβολιάσει τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν ανάγκη, δηλαδή ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...