216
| sooc

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει την τροπολογία Σπίρτζη για επίδομα στους αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 22:23

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει την τροπολογία Σπίρτζη για επίδομα στους αστυνομικούς

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2020, 22:23

Επειτα από αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε να αποσύρει τροπολογία με την οποία ζητούσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε εντολή να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία που θεωρήθηκε άστοχη σε ό,τι αφορά την χρονική συγκυρία της κατάθεσής της, λίγες ώρες μετά τις καταγγελίες του κόμματος για αστυνομική αυθαιρεσία κατά τις εκδηλώσεις την Κυριακή για την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η πρόταση είχε κατατεθεί από τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη και τους βουλευτές Διονύσιο-Χαράλαμπο Καλαματιανό, Σουλτάνα Ελευθεριάδου, Σπυρίδωνα Λάππα και Θεόφιλο Ξανθόπουλο.

Οι υπογράφοντες ζητούσαν την καταβολή ενός μηνιαίου μισθού σε αστυνομικούς υπαλλήλους, υπαλλήλους καταστημάτων κράτησης, εξωτερικούς υπαλλήλους φρούρησης και σωφρονιστικούς υπαλλήλους ως αναγνώριση για το έργο που προσφέρουν στη μάχη κατά της πανδημίας.

Την Τρίτη, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, κορυφαία στελέχη όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, χαρακτήρισαν απαράδεκτη την τροπολογία λόγω της συγκυρίας, αλλά και γιατί δεν αφορούσε συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.

Στην πρόταση είχαν αντιδράσει οι «53» του ΣΥΡΙΖΑ. Μεταξύ άλλων ο Πάνος Ρήγας είχε γράψει στο Facebook: «Όταν η κοινωνία στενάζει οικονομικά και δεν ξέρει πώς θα επιζήσει την επόμενη μέρα […] δεν είναι δίκαιο και πολιτικά ορθό να επιλέγεται από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η κατάθεση τροπολογίας για επίδομα στους αστυνομικούς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...