257
Φωτογραφία από τις ουρές στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης | ΙΝΤΙΜEnews

Τρόμαξαν στη Θεσσαλονίκη – Ουρές εκατοντάδων μέτρων για rapid tests

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 10:11
Φωτογραφία από τις ουρές στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης
|ΙΝΤΙΜEnews

Τρόμαξαν στη Θεσσαλονίκη – Ουρές εκατοντάδων μέτρων για rapid tests

Protagon Team Protagon Team 29 Οκτωβρίου 2020, 10:11

Eνα βήμα πριν από το lockdown η Θεσσαλονίκη λόγω «έκρηξης» των κρουσμάτων κορονοϊού και από νωρίς το πρωί της Πέμπτης εκατοντάδες πολίτες σχημάτιζαν ουρές για να κάνουν rapid test.

Κινητές μονάδες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στήθηκαν για δωρεάν rapid tests από τις 10.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ, στη Νέα Παραλία, στο ύψος του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

«Μας ανησυχεί η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, που βρίσκεται από το πρωί στην πόλη. «Ο ιός στα λύματα έχει αυξηθεί κατά πολύ τις τελευταίες ημέρες», σημείωσε σε δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον πρύτανη του ΑΠΘ.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο άμεσης επιβολής lockdown, αρκέστηκε να πει «θα τα δούμε όλα σήμερα, θα τα συζητήσουμε».

«Είναι σαφές ότι η κατάσταση είναι δύσκολη σε όλη τη χώρα και σε όλη την Ευρώπη. Λαμβάνονται παντού μέτρα για lockdown σε περιοχές που είναι 5 και 10 φορές χειρότερα από εμάς, για αυτό και εμείς συζητούμε με την Επιτροπή Λοιμωξιολόγων», κατέληξε στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, που εντός της ημέρας συναντάται με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.

Αμέσως μετά το πέρας των συναντήσεων, οι κ.κ. Τζιτζικώστας και Αρκουμανέας θα επισκεφτούν το ιατρείο του ΕΟΔΥ, στην είσοδο της Βίλας Αλλατίνι, εντός του αύλειου χώρου της Περιφέρειας, όπου επίσης πραγματοποιούνται τεστ κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...