330
Μικρά παιδιά στο πεζοδρόμιο της πλατείας Βικτωρίας | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

(Οχι και τόσο) ξαφνικά η πλατεία Βικτωρίας γέμισε πάλι από πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 18:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/06/2020, 22:01
Μικρά παιδιά στο πεζοδρόμιο της πλατείας Βικτωρίας
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

(Οχι και τόσο) ξαφνικά η πλατεία Βικτωρίας γέμισε πάλι από πρόσφυγες

Protagon Team Protagon Team 15 Ιουνίου 2020, 18:16
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 15/06/2020, 22:01

Πρόχειρο προσφυγικό καταυλισμό θυμίζει για μία ακόμη φορά η πλατεία Βικτωρίας, που κατακλύστηκε από πρόσφυγες –ανάμεσά τους πολλές οικογένειες με παιδιά– στους οποίους έχει αναγνωριστεί το δικαίωμα ασύλου και μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς.

Πρόκειται κυρίως για πρόσφυγες που έφθασαν ιδίος εξόδοις στην Αθήνα από τη Μυτιλήνη (εκεί διέμεναν στον καταυλισμό-τέρας της Μόριας), χωρίς όμως να έχουν κάποιο συγκεκριμένο προορισμό.

Στην πλατεία Βικτωρίας συγκεντρώνει είδη πρώτης ανάγκης, ατομικής υγιεινής, ρούχα και συσκευασμένα τρόφιμα η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Από την παράταξη «Ανοιχτή Πόλη» του Νάσου Ηλιόπουλου ανέφεραν σχετικά:

«Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πλατεία Βικτωρίας, με απουσία οποιασδήποτε μέριμνας για την κάλυψη των βασικών αναγκών τους, είναι καταδικαστική τόσο για τον προσφυγικό πληθυσμό όσο και για τους κατοίκους της περιοχής που βλέπουν πάλι τη γειτονιά τους να υποβαθμίζεται. Η Δημοτική Αρχή οφείλει να διερευνήσει τις δυνατότητες που προσφέρει το οικιστικό απόθεμα του Δήμου Αθηναίων και να πιέσει το αρμόδιο Υπουργείο για λύσεις. Η Ανοιχτή Πόλη, μαζί με άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζήτησαμε να επιτραπεί η είσοδος στον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης (όπου λαμβάνει πλέον χώρα το δημοτικό συμβούλιο) προσφύγων που έχουν ήδη πάρει πολιτικό άσυλο και που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αγωνία τους και να αναζητήσουν ελπίδα για στοιχειώδεις όρους διαβίωσης».

Από την πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος, της παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», βομβάρδισε τον Κώστα Μπακογιάννη με ερωτήσεις:

«Στις 26 Μαΐου βρεθήκατε με τον (υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής) κ. Μηταράκη. Τι του είπατε και τι σας είπε;

»Σας ενημέρωσε για τους πληθυσμούς που έρχονται στην Αθήνα; Σας ενημέρωσε ότι πάλι η Αθήνα θα κουβαλήσει το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για τους μετανάστες που περιμένουν άσυλο. Σας ενημέρωσε ότι η Πλατεία Βικτωρίας και ο Αγιος Παντελεήμονας που μόλις ηρέμησαν θα κατακλυσθούν και πάλι;

»Ποιος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης, πώς αφορά την Αθήνα και πως εμείς ως Δήμος πρέπει να προετοιμαστούμε για τις ανάγκες που θα υπάρξουν;»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...