267
Εν αναμονή των πρώτων αφίξεων στα νησιά | SOOC

Πώς θα ταξιδέψετε με πλοίο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 14:18
Εν αναμονή των πρώτων αφίξεων στα νησιά
|SOOC

Πώς θα ταξιδέψετε με πλοίο για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2020, 14:18

Αυξημένα μέτρα λαμβάνει το Λιμενικό Σώμα στα κυριότερα λιμάνια της χώρας, εν όψει της πρώτης μεγάλης καλοκαιρινής «απόδρασης» για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.

Οσοι επιλέξουν να μεταβούν σε κάποιο νησιωτικό προορισμό, πρέπει να βρίσκονται νωρίτερα στα λιμάνια λόγω των υγειονομικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν λόγω κορονοϊού.

Πριν από την επιβίβασή τους στα πλοία, θα θερμομετρούνται, θα συμπληρώνουν ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου από άλλους επιβάτες σε όλους τους χώρους κίνησης εντός του πλοίου.

Από την Τετάρτη 3/6 το υπουργείο Ναυτιλίας έχει προχωρήσει σε αύξηση του πρωτοκόλλου επιβατών για τα επιβατηγά πλοία, από το 50% στο 60% για όσα δεν διαθέτουν καμπίνες και στο 65% από το 55% σε αυτά που διαθέτουν καμπίνες.

Επίσης αυξάνεται σε 2 (από 1) το όριο ατόμων ανά καμπίνα, ενώ διατηρείται το αντίστοιχο όριο των τεσσάρων ατόμων αν πρόκειται για οικογένεια ή ΑμεΑ με τον συνοδό τους.

Στα πλοία της ακτοπλοΐας ισχύει ακόμη ειδική διάταξη για τους επιβάτες στα αεροπορικά καθίσματα: ένα κάθισμα κατειλημμένο και ένα κάθισμα κενό, παρακείμενο, εμπρός και πίσω.

Την Παρασκευή από το λιμάνι του Πειραιά είχαν προγραμματιστεί 15 δρομολόγια πλοίων, 7 από τη Ραφήνα και 10 από το Λαύριο.

Την Πέμπτη από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν πέντε πλοία με 2.972 επιβάτες, 918 οχήματα, 325 φορτηγά και 89 δίκυκλα, και από το λιμάνι του Λαυρίου έγιναν τέσσερα δρομολόγια με 622 επιβάτες, 193 ΙΧ, 30 φορτηγά και 18 δίκυκλα.

Οι επιβάτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν προχωρήσει σε μείωση της τιμής του ακτοπλοϊκού εισιτηρίου λόγω της μείωσης του ΦΠΑ στις μεταφορές από το 24% στο 13%, που ισχύει για τους επόμενους πέντε μήνες, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...