331
Τουρίστες από το εξωτερικό στα νησιά δεν αναμένονται φέτος πριν από τις 20 Ιουνίου | SOOC

Από Ισραήλ, Κύπρο και Βουλγαρία θα έρχονται χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα

Τουρίστες από το εξωτερικό στα νησιά δεν αναμένονται φέτος πριν από τις 20 Ιουνίου
|SOOC

Από Ισραήλ, Κύπρο και Βουλγαρία θα έρχονται χωρίς καραντίνα στην Ελλάδα

Ισχυρή σύσταση για ειδική ταξιδιωτική ασφάλιση Covid-19, η οποία σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και υποχρεωτική, θα κάνουν οι περισσότερες χώρες στους πολίτες τους όταν πρόκειται να ταξιδέψουν σε άλλη χώρα τους επόμενους τρεις μήνες.

Καθώς το κόστος της πανδημίας για την κάθε κυβέρνηση είναι «βαρύ», δεν σκοπεύει να αναλάβει και τα όποια έξοδα νοσηλείας σε άλλη χώρα λόγω κορονοϊού, όταν οι πιθανότητες μόλυνσης παραμένουν υψηλές, τουλάχιστον για το επόμενο δίμηνο.

Η χώρα μας πιθανόν να είναι μία από αυτές που θα απαιτούνται τα χαμηλότερα ασφάλιστρα, καθώς ο κίνδυνος είναι αποδεδειγμένα μικρότερος σε αυτή τη φάση της πανδημίας.

Σε ό,τι αφορά την επανεκκίνηση του τουρισμού, η Ελλάδα φέρεται να βρίσκεται πολύ κοντά σε διακρατική συμφωνία με τρεις χώρες, την Κύπρο, το Ισραήλ και τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Protagon, οι πολίτες από αυτές τις χώρες θα μπορούν να επισκεφθούν την Ελλάδα με μία απλή βεβαίωση από δημόσιο νοσοκομείο της χώρας τους, η οποία θα αναφέρει ότι έχουν υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο Covid-19 και ήσαν αρνητικοί.

Για τους πολίτες από αυτές τις τρεις χώρες δεν θα υπάρχει η καραντίνα που ισχύει σήμερα για οποιονδήποτε έρχεται στην Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, οι «αιθέρες» δεν πρόκειται να ανοίξουν για τον τουρισμό πριν από τις 20 Ιουνίου, σύμφωνα πάντα με τα έως τώρα δεδομένα για τη δραστηριότητα της νόσου κατά τις ίδιες πηγές.

Αυτή τη στιγμή όποιος έχει δικαίωμα και επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα, θα πρέπει μόλις φτάσει να παραμείνει σε καραντίνα για 14 ημέρες.

Γι’ αυτό και σύντομα αναμένεται να δημοσιευτεί Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία θα καθορίζει και τις λεπτομέρειες για τους ταξιδιώτες από τις χώρες που θα επιτευχθεί διακρατική συμφωνία, όπως επίσης και για ό,τι θα ισχύσει συνολικά ή κατά περίπτωση στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οι πτήσεις που αναμένεται να «ανοίξουν» σχετικά άμεσα, θα εξυπηρετούν μόνο ομογενείς, πολίτες που έχουν περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, ενδεχομένως όσους είναι μέτοχοι σε καταστήματα, ίσως και εργαζομένους στον τουρισμό.

Στην περίπτωση όμως που αποφασίσουν να έρθουν πριν εκδοθεί η ΚΥΑ, θα είναι υποχρεωμένοι και αυτοί να παραμείνουν σε 14ήμερη καραντίνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...