225
Ενα φως στο σκοτάδι: την Τετάρτη 1η Απριλίου μειώθηκε στην Ιταλία ο αριθμός των πεθαμένων από κορονοϊό | REUTERS/Alessandro Garofalo

«Φως» στην Ιταλία: λιγότεροι οι θάνατοι από Τρίτη σε Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 21:56
Ενα φως στο σκοτάδι: την Τετάρτη 1η Απριλίου μειώθηκε στην Ιταλία ο αριθμός των πεθαμένων από κορονοϊό
|REUTERS/Alessandro Garofalo

«Φως» στην Ιταλία: λιγότεροι οι θάνατοι από Τρίτη σε Τρίτη

Protagon Team Protagon Team 1 Απριλίου 2020, 21:56

Μάλλον ενθαρρυντικά τα νέα από την Ιταλία, αφού διαπιστώνεται ότι η επιβολή περιοριστικών μέτρων μειώνει τον αριθμό των θανατηφόρων περιστατικών από την πανδημία.

Οντως, η χώρα κατέγραψε τον μικρότερο αριθμό θανάτων από επιπλοκές της ίωσης του κορονοϊού μέσα στην εβδομάδα, ενισχύοντας έτσι τις ενδείξεις ότι η υγειονομική κρίση έφθασε στο υψηλότερο σημείο της.

Η ιταλική Πολιτική Προστασία ανακοίνωσε την Τετάρτη 1η Απριλίου ότι οι θάνατοι είναι 13.155, δηλαδή 727 περισσότεροι. Αυτό το στατιστικό όμως είναι κάπως ελπιδοφόρο, αφού την περασμένη Τρίτη οι θάνατοι της ημέρας ήταν 837. Οι νοσούντες είναι 110.574, δηλαδή 4.782 περισσότεροι από την Τρίτη.

Σε πολιτικό επίπεδο, η κυβέρνηση Κόντε αποφάσισε να παρατείνει μέχρι τις 13 Απριλίου όλα τα περιοριστικά μέτρα στην κίνηση του λαού. Αυτό ανακοίνωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα μετά την κατάθεση σχετικής έκθεσής του στη Γερουσία.

«Οι ειδικοί λένε ότι είμαστε στον σωστό δρόμο, τα δραστικά μέτρα που έχουμε πάρει αρχίζουν να φέρνουν αποτελέσματα» δήλωσε ο ​​Σπεράντσα, προειδοποιώντας όμως ότι δεν πρέπει να υπάρξει χαλάρωση και εφησυχασμός. «Η μάχη έχει πολύ δρόμο». Και επιπλέον: «Δεν πρέπει να συγχέουμε τα πρώτα θετικά σημάδια με τη λήξη του συναγερμού».

Σε ό,τι αφορά χρονική επέκταση των μέτρων πέραν της 13 Απριλίου, στα ιταλικά Μέσα συζητείται ότι ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε προσανατολίζεται για το επόμενο όριο, της 3ης Μαΐου, εφ’ όσον τα στοιχεία μέχρι τις 20 Απριλίου θα δείξουν ότι τέτοια παράταση επιβάλλεται.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...