301
|

Αδωνις Γεωργιάδης: «Επεναξετάζεται» η κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 09:18

Αδωνις Γεωργιάδης: «Επεναξετάζεται» η κυριακάτικη λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Protagon Team Protagon Team 23 Μαρτίου 2020, 09:18

Το γεγονός ότι η κίνηση στα σούπερ μάρκετ την Κυριακή ήταν υποτονική και η ανάγκη παράλληλα να περιοριστούν στο ελάχιστο οι μετακινήσεις των πολιτών, κάνουν το υπουργείο Ανάπτυξης να επανεξετάζει το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Αυτό είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί, μέσω Skype, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να μην είναι ανοιχτά τις Κυριακές τα σούπερ μάρκετ.

«Σέβομαι απολύτως τον κόπο των υπαλλήλων των σούπερ μάρκετ. Δεν θέλω να ταλαιπωρώ τον κόσμο χωρίς λόγο», είπε ο υπουργός. Tόνισε επίσης ότι θα ανακοινωθούν νέοι κλάδοι (ΚΑΔ) που θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση. «Θα ανακοινωθούν νέοι ΚΑΔ. Και τον Απρίλιο θα ανακοινωθούν. Θα μάθουμε, σήμερα στο Ecofin, τα νέα εργαλεία που πιθανόν να έχουμε και τότε θα αποφασίσουμε» είπε.

«Η κρίση αυτή δεν έχει τα χαρακτηριστικά αγώνα δρόμου 100 μέτρων, αλλά τα χαρακτηριστικά Μαραθωνίου», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «αυτή η κρίση δεν θα τελειώσει σε μια εβδομάδα. Αν είμαστε τυχεροί, θα τελειώσει αρχές Μαΐου. Αρα δεν μπορούμε να ξοδέψουμε τα αποθέματα του κράτους αμέσως, γιατί στο τέλος δεν θα έχουμε δυνάμεις».

Σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης για περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων, δήλωσε ότι για τους συνεπείς πολίτες δεν αλλάζει κάτι. «Και σούπερ μάρκετ θα πάμε και στο φαρμακείο θα πάμε» είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι το μέτρο αυτό ελήφθη «για εκείνους που δεν είχαν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα της κατάστασης».

«Ολοι πρέπει να προσευχηθούμε να μην φθάσουμε στο σημείο που έφθασε η Ιταλία ή και η Ισπανία. Αυτή είναι μια μάχη που πρέπει να κερδίσουμε όλοι μαζί. Εάν 10.000.000 Ελληνες πειθαρχήσουν και 10 δεν πειθαρχήσουν, θα κολλήσουν και τους άλλους», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Εκανε λόγο για ένα «ακραίο μέτρο» που κανείς δεν ονειρευόταν, ως κυβέρνηση, να λάβει, αλλά «πρέπει να νικήσουμε τον ιό και να βγει η Ελλάδα νικήτρια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...