156
5 Μαρτίου: συνωστισμός προσφύγων κάθε εθνικότητας στη «νεκρή ζώνη» της ελληνοτουρκικής μεθορίου  | REUTERS/Huseyin Aldemir

Περισσότεροι… τούρκοι (!) από σύροι πρόσφυγες πέρασαν τον Εβρο…

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2020, 19:39
5 Μαρτίου: συνωστισμός προσφύγων κάθε εθνικότητας στη «νεκρή ζώνη» της ελληνοτουρκικής μεθορίου 
|REUTERS/Huseyin Aldemir

Περισσότεροι… τούρκοι (!) από σύροι πρόσφυγες πέρασαν τον Εβρο…

Protagon Team Protagon Team 5 Μαρτίου 2020, 19:39

Ενα ενδιαφέρον στοιχείο περιλαμβάνει η λίστα που ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι φορείς και αφορά τις εθνικότητες όσων μεταναστών της μεθορίου του Εβρου κατάφεραν να περάσουν από την τουρκική πλευρά στην ελληνική και να συλληφθούν: μεταξύ τους υπάρχουν και Τούρκοι!

Οπως έγινε γνωστό, περίπου 1.900 απόπειρες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος εκδηλώθηκαν στον Εβρο μέσα σε ένα δωδεκάωρο (από τα ξημερώματα της Πέμπτης 5 Μαρτίου έως τις 18.00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας), αλλά αποκρούστηκαν με επιτυχία από την Αστυνομία και τις Ενοπλες Δυνάμεις.

Συνολικά το τελευταίο πενθήμερο απετράπησαν περίπου 38.500 απόπειρες παράνομης εισόδου.

Οσον αφορά τους συλληφθέντες, στη μεγάλη τους πλειονότητα είναι Αφγανοί.

Αυτές οι συλλήψεις αφορούν 252 άτομα, υπηκόους πολλών κρατών. Τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από το πρωί της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου έως το απόγευμα της Πέμπτης 5 Μαρτίου δείχνουν ως χώρες προέλευσης: το Αφγανιστάν (σε ποσοστό  64%), το Πακιστάν (19%), την Τουρκία (5%), τη Συρία (4%), ενώ οι υπόλοιποι είναι υπήκοοι Σομαλίας, Ιράκ, Ιράν, Μαρόκου, Αιθιοπίας, Μπαγκλαντές και Αιγύπτου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...