236
Η φωτογραφία από τη συνάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική Προεδρία | Τwitter/ @trpresidency

O Tραμπ (ξανα)είδε τον Ερντογάν – υπό άκρα μυστικότητα το νέο τετ α τετ

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 15:05
Η φωτογραφία από τη συνάντηση που έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική Προεδρία
|Τwitter/ @trpresidency

O Tραμπ (ξανα)είδε τον Ερντογάν – υπό άκρα μυστικότητα το νέο τετ α τετ

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 15:05

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου μπορεί να έλεγε εν όψει του ταξιδιού του Ντόναλντ Τραμπ στο Λονδίνο για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, ότι ήταν περιττή μία νέα συνάντησή του με τον τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (με δεδομένη την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Ουάσινγκτον), το νέο τους ραντεβού ωστόσο κλείστηκε, υπό άκρα μυστικότητα, και η συνάντηση στο περιθώριο των εργασιών της συνόδου κορυφής της Βορειοτλαντικής Συμμαχίας έγινε.

Ποιο ήταν το αντικείμενο της και τι ακριβώς (ξανα)συζήτησαν οι δύο ηγέτες, παραμένει άγνωστο, καθώς προς το παρόν τουλάχιστον, δεν υπάρχει καμία απολύτως ενημέρωση από πλευράς Λευκού Οίκου.

H τουρκική Προεδρία πάντως, έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες από το νέο τετ α τετ Τραμπ – Ερντογάν στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή ενημέρωσης της τουρκικής Προεδρίας, ο Ταγίπ Ερντογάν και ο πρόεδρος Τραμπ είχαν μία «πολύ παραγωγική» συνάντηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία διήρκεσε μισή ώρα.

Λίγο αργότερα τη συνάντηση επιβεβαίωσε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν τη σημασία που έχει η εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Τουρκίας απέναντι στη Συμμαχία, η περαιτέρω ενίσχυση του εμπορίου μέσω της αύξησης του διμερούς εμπορίου κατά 100 δισ. δολ., οι προκλήσεις στην περιφερειακή ασφάλεια και η ενεργειακή ασφάλεια», ανέφερε η σχετική ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως η συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν προηγήθηκε εκείνης του τούρκου προέδρου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 16.30 ώρα Ελλάδος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...