295
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ | ΣΚΑΪ TV/YouTube

Ντόρα: Με την Κρήτη δεν παίζει κανείς και ο Ερντογάν το ξέρει

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 13:03
Η Ντόρα Μπακογιάννη στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ
|ΣΚΑΪ TV/YouTube

Ντόρα: Με την Κρήτη δεν παίζει κανείς και ο Ερντογάν το ξέρει

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2019, 13:03

Το μνημόνιο Ερντογάν – Ες Σαράζ δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό, ξεκαθάρισε σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ερωτηθείσα σχετικά, σημείωσε πως «είναι απολύτως σωστό» που πραγματοποιείται η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν στη συγκεκριμένη – δύσκολη- συγκυρία.

«Θα είναι μια συνάντηση που θα χαρακτηριστεί από καθαρές κουβέντες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πει τα πράγματά με το όνομά τους», τόνισε λίγες ώρες πριν από το πολυαναμενόμενο τετ α τετ του Πρωθυπουργού με τον τούρκο πρόεδρο στο Λονδίνο.

Οσο για το μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον επικεφαλής της κυβέρνηση της Τρίπολης Φαγιέζ Ες Σαράζ, η κυρία Μπακογιάννη ήταν σαφής, τονίζοντας σε αυστηρό τόνο:

«Αυτή η υποτιθέμενη συμφωνία με την Λιβύη δεν θα γίνει αποδεκτή. Δεν παίζουμε όταν μιλάμε για την Κρήτη και τα νησιά μας. Εχουμε δεδικασμένα. Μπορεί να μην του αρέσει του Ερντογάν ότι υπάρχει η Κρήτη. αλλά και υπάρχει και είναι και “αστακός”».

«Είναι ό,τι πιο σημαντικό υπάρχει στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και για εμάς και για τους συμμάχους μας. Με την Κρήτη δεν παίζει κανείς», ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει η βουλευτής Χανίων της ΝΔ.

Αναφορικά τέλος με την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, η κυρία Μπακογιάννη εκτίμησε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα γιατί το ΝΑΤΟ απαιτεί ομοφωνία.

«Ο Μακρόν και η Μέρκελ από τους τέσσερις μεγάλους του ΝΑΤΟ είναι στην ΕΕ και έχουν υποχρεώσεις και συμφέροντα έναντι ημών. Η Ευρώπη είναι λίγη αλλά, είναι αυτό που έχουμε και μας αρκεί δεν μας αρκεί, αυτό είναι. Πρέπει να μεγιστοποιήσουμε αυτά που έχουμε μέσα στην Ευρώπη. Είναι μια συνεχής και αέναη διαπραγμάτευση και πρέπει να συνεχιστεί με τα όπλα της Ελλάδος τα διπλωματικά της όπλα πάνω στο τραπέζι που είναι πολλά και όχι λίγα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...