537
Η Εμίλια Κλαρκ ως Ντενέρις Ταργκάριεν στο «Game of Thrones» | HBO

Τι θα απογίνουμε χωρίς «Game of Thrones»;

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 12:52
Η Εμίλια Κλαρκ ως Ντενέρις Ταργκάριεν στο «Game of Thrones»
|HBO

Τι θα απογίνουμε χωρίς «Game of Thrones»;

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2019, 12:52

Ζούμε στην εποχή των social media. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουν πρόσβαση σε όλα και ότι όλοι, σχολιάζουν το ο,τιδήποτε με αέρα ειδικού.

Η επική σειρά «Game of Thrones» (2011-2019) που αισίως έριξε αυλαία, κατάφερε, εκτός από το να σπάσει πολλά ρεκόρ τηλεθέασης και όχι μόνο, και κάτι ακόμη: να στρέψει εναντίον της ακόμη και τους πιο φανατικούς τηλεθεατές της!

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Μία μεγάλη μερίδα οργισμένων φαν, οι οποίοι, έχοντας περάσει αμέτρητες ώρες παρακολουθώντας τις σκοτεινές και ανίερες (δια)μάχες γύρω από τον Σιδερένιο Θρόνο του Westeros, δεν ζητούν, απαιτούν (!) να ξαναγυριστεί η τελευταία σεζόν με άλλους, «ικανότερους» σεναριογράφους. Μαζεύουν μάλιστα ιντερνετικές υπογραφές για να το επιτύχουν, όπως αναφέρει μεταξύ πολλών άλλων, και το δημοσίευμα της Repubblica.

Οι δράκοι της Ντενέρις, ένα από τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία της σειράς

Η σειρά-φαινόμενο, που άλλαξε μια για πάντα τον τρόπο που βλέπουμε και αντιλαμβανόμαστε την τηλεοπτική εμπειρία αποδεικνύοντας ότι η τηλεόραση είναι το νέο σινεμά, άφησε πολλά ψυχολογικά κατάλοιπα σε όσους την αγάπησαν. Ηδη πάσχουν από σύνδρομο στέρησης. Ηδη μαζεύονται, ή πιο σωστά, κλείνονται σε σπίτια και διοργανώνουν μαραθώνιες προβολές όλων των προηγούμενων κύκλων. Ηδη περνούν και το στάδιο της άρνησης, καθώς, μην μπορώντας να δεχτούν ότι δεν θα ξαναδούν τους αγαπημένους τους ήρωες Ντενέρις Ταργκάριεν, Τζον Σνόου, Αρια Σταρκ και φυσικά, τον μικροσκοπικό Τιτάνα Τίριον Λάνιστερ, προσπαθούν να κερδίσουν λίγο χρόνο ακόμα.

Τίριον και Ντενέρις σε σκηνή από το «Game of Thrones»

Την περασμένη εβδομάδα, τα social media πήραν φωτιά, πιο δυνατή και από εκείνη που βγάζουν οι δράκοι της Ντενέρις από το τρομακτικό τους στόμα, ακριβώς επειδή οι πιστοί της φίλοι, δεν ενέκριναν τη σεναριακή τροπή της αγαπημένης τους ηρωίδας. Λες και δεν ήξεραν ότι η σειρά βασίζεται σε συγκεκριμένο βιβλίο που έχει τη μοίρα του κάθε χαρακτήρα προδιαγεγραμμένη. Λες και παίζουν κάποιο video game, από αυτά που τους δίνουν την ψευδαίσθηση διαδραστικότητας, άρχισαν τις παιδιάστικες διαμαρτυρίες on line, προκειμένου να ξαναγυριστεί η τελευταία σεζόν, έτσι ώστε «να βγάζει περισσότερο νόημα», σχετικά με τις αλλαγές στον χαρακτήρα της άλλοτε καλής και δίκαιης Ντενέρις που μεταμορφώθηκε τόσο απότομα σε στυγερή και εκδικητική δολοφόνο άμαχου πληθυσμού (αλλά και όσων πραγματικά είχαν βλάψει την ίδια και πολλούς ακόμη).

Οι δημιουργοί από τη μεριά τους, κυκλοφορώντας πρόσφατα και ένα βίντεο που εξηγεί αριστοτεχνικά την πορεία της Ντενέρις από την φιλειρηνική διάθεση σε «mad queen» (τρελή βασίλισσα), απέδειξαν – στους πιο διαλλακτικούς φαν – ότι τελικά, δεν είχαν κανέναν λόγο να πέσουν από τα σύννεφα με αυτήν την τροπή.

Ενα άλλο σύμπτωμα που παρουσιάστηκε στην ψυχολογία των θεατών, είναι η «spoilerfobia» όπως αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα. Εχουν χαλάσει φιλίες, στο Facebook αλλά και κανονικές, ακριβώς επειδή κάποιος τόλμησε να αποκαλύψει κάτι από τα αμέτρητα αναπάντεχα που έχουν συμβεί σε όλες αυτές τις σεζόν.

Η φράση «Μην μου πεις! Δεν θέλω να ξέρω!», βρίσκεται από το 2011 στα χείλη όλων των φανατικών της σειράς. Ισως λοιπόν, τώρα που όλα έχουν τελειώσει, αυτή η ανάγκη-απαίτησή τους να ξαναγυριστεί η τελευταία σεζόν, είναι ακριβώς επειδή δεν μπορούν να δεχτούν ότι όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν.

Τι θα απογίνουμε χωρίς «Game of Thrones»; Οι υπεύθυνοι πάντως, έχουν ήδη στα σκαριά το πρίκουελ. Είναι και αυτό, μια κάποια παρηγοριά…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...