805
Το ελληνικό μπάσκετ στο σημείο μηδέν... | IntimeSports

Χάος στο ελληνικό μπάσκετ: Τι σημαίνει η απόσυρση του Παναθηναϊκού από το ματς με την Κύμη

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 17:13
Το ελληνικό μπάσκετ στο σημείο μηδέν...
|IntimeSports

Χάος στο ελληνικό μπάσκετ: Τι σημαίνει η απόσυρση του Παναθηναϊκού από το ματς με την Κύμη

Protagon Team Protagon Team 8 Μαΐου 2019, 17:13

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν τα τελευταία 24ωρα (αλλά δυστυχώς όχι μόνο) στο ελληνικό μπάσκετ. Η τελευταία πράξη παίχτηκε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός να δηλώνει (εδώ) ότι η ομάδα δεν θα κατέβει στην αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής της Basket League με την Κύμη και ότι αποσύρεται από το πρωτάθλημα «μέχρι να τιμωρηθούν οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και ο σύλλογος που έκανε δόγμα το “εμείς ή κανείς”», δηλαδή τα αφεντικά και η ομάδα του Ολυμπιακού.

Κάλεσε δε τον Πρωθυπουργό να αποπέμψει τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος μετά από έναν τελικό Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο χωρίς θεατές, βλέπει και ένα πρωτάθλημα μπάσκετ να βρίσκεται στα πρόθυρα της διάλυσης.

Ως γνωστόν, το γαϊτανάκι της ιλαροτραγωδίας που χαρακτηρίζει το ελληνικό πρωτάθλημα είχε ξεκινήσει τον περασμένο Φεβρουάριο και τον επεισοδιακό αγώνα Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ. Τότε οι Ερυθρόλευκοι είχαν αποχωρήσει στο ημίχρονο θεωρώντας ότι αδικούνται από τους διαιτητές και έκτοτε η ΚΑΕ του Πειραιά επαναλάμβανε σε ανακοινώσεις της ότι δεν σκοπεύει να κατέβει σε άλλον αγώνα που θα σφυρίξει ένας εκ των τριών διαιτητών (Μάνος, Παναγιώτου και Αναστόπουλος), απαιτώντας παράλληλα ξένους διαιτητές.

Υπήρχε δε η διαρκής απειλή του Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου ότι θα πάρουν τον Ολυμπιακό από το ελληνικό πρωτάθλημα και θα τον πάνε στην Αδριατική Λίγκα.

Μετά από λίγους μήνες, η κληρωτίδα τοποθέτησε τον διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλο να σφυρίξει στο ματς των Ερυθρόλευκων με τον Προμηθέα για την 26η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου στο ΣΕΦ.

Οπως αναμενόταν η κλήρωση του συγκεκριμένου διαιτητή προκάλεσε την αντίδραση της ΚΑΕ Ολυμπιακός που τόνιζε ότι δεν πρόκειται να κατέβει στον συγκεκριμένο αγώνα αν δεν αλλάξει ο ορισμός του κ. Αναστόπουλου.

Ο διεθνής διαιτητής άρχισε να δέχεται απειλές και η αστυνομία ανέλαβε την φύλαξή του. Αυτό το τελευταίο όμως δεν εμπόδισε μία μερίδα ανθρώπων να κάνουν το βράδυ της Τρίτης μία απειλητική επίσκεψη στο σπίτι του.

Κάπως έτσι, ο κ. Αναστόπουλος δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ότι δεν θα κατέβει να σφυρίξει τον αγώνα του Ολυμπιακού λόγω… κωλύματος. Το σκηνικό της ζούγκλας είχε διαμορφωθεί. Ο αγώνας Ολυμπιακού – Προμηθέα έγινε «κανονικά».

Λίγη ώρα όμως μετά από αυτήν την εξέλιξη, οι παράγοντες της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισαν να μην κατέβει η δική τους ομάδα στην εντός έδρας αναμέτρηση της 26ης αγωνιστικής με την Κύμη και εν συνεχεία να απέχει από τις υπόλοιπες δραστηριότητες του ελληνικού πρωταθλήματος!

Κατ’ ουσίαν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αναλάμβανε τον κίνδυνο να οδηγηθεί ο Παναθηναϊκός ακόμα και στον υποβιβασμό, αλλά ούτως ή άλλως το πρωτάθλημα είχε διακωμωδηθεί και αποσυντεθεί.

Τόσο ο Ολυμπιακός όσο και ο Παναθηναϊκός, οι δύο κορυφαίες ομάδες της Ελλάδας, επιδίδονται εδώ και πολύ καιρό σε ένα απίστευτο -και επικίνδυνο- επικοινωνιακό πόλεμο με αλληλοκατηγορίες και εκατέρωθεν προσβολές ενώ οι αρμόδιες Αρχές (ΕΣΑΚΕ, ΕΟΚ και βεβαίως υφυπουργός Αθλητισμού) εμφανίζονται παντελώς ανίκανες να επιβάλουν την στοιχειώδη τάξη και να διασφαλίσουν τη διεξαγωγή ενός κανονικού πρωταθλήματος.

Διότι δεν είναι μόνο οι φιλοδοξίες και τα «εγώ» των αφεντικών των δύο ομάδων, ούτε, αν θέλετε, μόνο οι δύο συγκεκριμένοι ιστορικοί σύλλογοι που επηρεάζονται από όλο αυτό το χάος – η ειρωνεία είναι ότι αν υπάρξουν πλέι οφ μπορεί να βρεθούν αντιμέτωποι από τον πρώτο γύρο.

Η ΑΕΚ, ως δεύτερη αυτή τη στιγμή μετά και τις τιμωρίες που έχουν επιβληθεί στον Ολύμπιακό, μπορεί να τερματίσει πρώτη και να φτάσει υπό προϋποθέσεις να στεφθεί πρωταθλήτρια –αν ποτέ επικυρωθεί η βαθμολογία της Α1.

Ακόμα χειρότερα είναι αυτά που συμβαίνουν στη ζώνη του υποβιβασμού.

Η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην κατέβει να παίξει με την Κύμη επειδή ο διαιτητής Αναστόπουλος δεν θα διαιτητεύσει τον Ολυμπιακό, εκτός από αυτούς τους δύο, εμπλέκει και τρίτους: διατηρεί από το πουθενά στην Α1 την Κύμη και υποβιβάζει στην Α2 κατά το Ρέθυμνο το οποίο αγωνιστικά σωζόταν.

Εδώ που φτάσαμε όμως είναι να αναρωτιόμαστε αν υπάρχει ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ ή, ακόμα και αν υπάρχει, αν θα βρεθεί αξιόλογος παίκτης ή προπονητής (από τον Νικ Καλάθη ως τον Ρικ Πιτίνο και από τον Βασίλη Σπανούλη ως τον Ντέιβιντ Μπλατ) που θα τολμήσει να αφιερώσει τον χρόνο και το ταλέντο του την επόμενη σεζόν στη χώρα μας.

Επιστολή Ολυμπιακού στην Αδριατική Λίγκα

Ο Ολυμπιακός απέστειλε επιστολή στις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας, στην οποία ζητά τη θετική τους ψήφο στη Γ.Σ. που θα γίνει στις 24/05.

Συγκεκριμένα, οι Πειραιώτες, με επιστολή τους την Κυριακή (05/05) προς όλες τις ομάδες της Αδριατικής Λίγκας ζητούν την θετική ψήφο στη Γ.Σ που θα διεξαχθεί στη Μπάνια Λούκα και στην οποία θα συζητηθεί το ενδεχόμενο της συμμετοχής του Ολυμπιακού.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η επιστολή: «Σε συνέχεια των συζητήσεων μας σας ενημερώνουμε για την επιθυμία μας να συμμετέχουμε στην Αδριατική Λίγκα και ζητάμε τη θετική σας ψήφο στην επερχόμενη Γ.Σ . Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια η διοργάνωση έχει κάνει βήματα προόδου και δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στις καλύτερες διοργανώσεις της Ευρώπης. Για αυτό το λόγο αισιοδοξούμε πως με την παρουσία μας θα ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο την εμπορική χρήση της διοργάνωσης. Επίσης με την εμπειρία που διαθέτουμε, είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε στην ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο της Λίγκας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...