322
Η χήρα του Χριστόδουλου Καλαντζάκη και ο δολοφονημένος καρδιολόγος | cretapost.gr

Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 10:29
Η χήρα του Χριστόδουλου Καλαντζάκη και ο δολοφονημένος καρδιολόγος
|cretapost.gr

Ισόβια στη χήρα και τον εραστή της για τη δολοφονία του καρδιολόγου στη Σητεία

Protagon Team Protagon Team 20 Φεβρουαρίου 2019, 10:29

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκαν οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, τον Οκτώβριο του 2017 στα Πιλαλήματα Σητείας.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 38χρονο κατηγορούμενο, πρώην αστυνομικό από τη Βουλγαρία, για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ η 39χρονη χήρα του καρδιολόγου κρίθηκε ένοχη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

Η δίκη για την πολύκροτη υπόθεση ολοκληρώθηκε μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τετάρτης στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Κατά τη δίκη, όπως αναφέρει το cretapost.gr, η αδελφή του 62χρονου καρδιολόγου ανέφερε πως το θύμα είχε απομακρυνθεί από την οικογένειά του εξαιτίας της συζύγου του. Πρόσθεσε ότι το ζευγάρι δεν τα πήγαινε καλά.

Ως μάρτυρες κατέθεσαν και αστυνομικοί που βρέθηκαν στον τόπο της δολοφονικής ενέδρας αλλά και κυνηγοί που είχαν υπάρξει αυτόπτες μάρτυρες. Όπως επισήμαναν στις καταθέσεις τους, ο κατηγορούμενος είχε κρυφτεί πίσω από ένα δέντρο έχοντας στήσει ενέδρα στον Καλαντζάκη και στη συνέχεια διέφυγε από το σημείο της δολοφονίας με ψυχραιμία.

Στην απολογία ο κατηγορούμενος  πήρε πάνω του όλη την ευθύνη λέγοντας πως μόνος του σχεδίασε τη δολοφονία και πως δεν υπήρξε καμία συμμετοχή της 39χρονης. Από την πλευρά της, η χήρα του γιατρού αρνήθηκε κάθε κατηγορία ενώ κατά την διάρκεια της απολογίας της στράφηκε κατά του εραστή της τονίζοντας στο δικαστήριο ότι την απειλούσε και ανέβαζε φωτογραφίες τους στο Facebook για να την εκδικηθεί.

Φωτογραφία από το σημείο της άγριας δολοφονίας (Cretapost.gr)

Η δολοφονία έγινε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου 2017, όταν ο Χριστόδουλος Καλαντζάκης ταξίδευε με το αυτοκίνητό του από τη Σητεία προς τον Μακρύ Γυαλό με σκοπό να μεταβεί στο ιατρείο που διατηρεί στην περιοχή ώστε να εξετάσει τους ασθενείς του.

Oταν έφτασε στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά, ο κατηγορούμενος τον περίμενε και άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα εναντίον του αυτοκινήτου. Ο Καλαντζάκης βγήκε από το αυτοκίνητο φωνάζοντας βοήθεια και ο δράστης τον πυροβόλησε τουλάχιστον τέσσερις φορές. Η μία σφαίρα τον βρήκε στο κεφάλι ενώ οι υπόλοιπες τρεις στην πλάτη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...