212
Τα διαβατήρια περιμένουν στα τελωνεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο | alfa.mk

Η ΠΓΔΜ αγόρασε χιλιάδες διαβατήρια της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 07:54
Τα διαβατήρια περιμένουν στα τελωνεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο
|alfa.mk

Η ΠΓΔΜ αγόρασε χιλιάδες διαβατήρια της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας»

Protagon Team Protagon Team 4 Ιανουαρίου 2019, 07:54

Ερωτήματα προκαλεί το ρεπορτάζ που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός στην ΠΓΔΜ, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση της χώρας αγόρασε 240.000 διαβατήρια που αναγράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Αυτό μάλιστα συμβαίνει λίγες ημέρες πριν έλθει στη Βουλή της χώρας η Συμφωνία των Πρεσπών που ορίζει ότι η συνταγματική ονομασία της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Το κανάλι Alfa TV ανέφερε ότι «αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγή του ονόματος του κράτους, αλλά και τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για “μακεδονικά” διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία».

Το κανάλι θέτει ακόμη τα ερωτήματα «γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;».

Η απάντηση του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ είναι ότι ακόμη και αν ψηφιστούν οι αλλαγές σε λίγες ημέρες «απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών».

Ισχυρίζεται μάλιστα το υπουργείο ότι υπάρχει «μεταβατική περίοδος» έως την εφαρμογή στην πράξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...