264
Με μπαχαρικά και αποξηραμένες πορτοκαλόφλουδες αρωματίζετε κρασί και τσάι | Εύη Σκούρα

Χαρμάνι μπαχαρικών, να μυρίσει Χριστούγεννα!

Εύη Σκούρα 19 Δεκεμβρίου 2017, 08:00
Με μπαχαρικά και αποξηραμένες πορτοκαλόφλουδες αρωματίζετε κρασί και τσάι
|Εύη Σκούρα

Χαρμάνι μπαχαρικών, να μυρίσει Χριστούγεννα!

Εύη Σκούρα 19 Δεκεμβρίου 2017, 08:00

Χειμωνιάτικος καιρός, κρύο, βροχή, Χριστούγεννα… η εποχή της θαλπωρής και της ζεστασιάς. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος που θα πει όχι σε ένα ποτήρι ζεστό, αρωματικό, κόκκινο κρασί. Ένα ποτήρι ζεστό αρωματικό κρασί, γεμάτο από ανακουφιστικές μυρωδιές και γεύσεις μπαχαρικών, όπως η κανέλα, το μοσχοκάρυδο ή ο αστεροειδής γλυκάνισος, τα οποία συμπληρώνουν οι φλούδες πορτοκαλιού ή το μήλο. Και για όσους δεν πίνουν αλκοόλ, μπορούν να το απολαύσουν στο τσάι τους ή στη ζεστή σοκολάτα.

Αυτό το μείγμα μπαχαρικών είναι επίσης ένα υπέροχο χειροποίητο χριστουγεννιάτικο δώρο για τους αγαπημένους σας. Αφού το ετοιμάσετε, βάλτε το σε ένα βάζο ή σε ένα κουτί και δωρίστε το. Θα είναι ένα δώρο διαφορετικό, φτιαγμένο με αγάπη από τα χεράκια σας. Επίσης μπορείτε να δωρίσετε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί και στον λαιμό του να δέσετε ένα πάνινο σακουλάκι με 2 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών, 1 αστεροειδή γλυκάνισο και 1 ξυλάκι κανέλας. Ή, απλώς, αυτοσχεδιάστε!

Όσον αφορά τα φρούτα που χρησιμοποιούμε στο μείγμα μας, υπάρχουν δύο τρόποι. Ο ένας, ο πιο χρονοβόρος, είναι να αποξηράνουμε τις φλούδες του πορτοκαλιού στον φούρνο. Αφαιρείτε τη φλούδα από το πορτοκάλι, προσέχοντας να έχει όσο το δυνατόν λιγότερη από τη λευκή πικρή ψίχα. Κόβετε τις φλούδες σε πολύ λεπτές λωριδίτσες και τις αποξηραίνετε στο φούρνο, στους 120°C, για περίπου 30 λεπτά, ή όσο χρειαστεί να στεγνώσουν και να αρχίσουν να κάμπτονται. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να τις προσθέσετε στο μείγμα με τα μπαχαρικά και να το κρατήσετε για αρκετό καιρό. Αν οι φλούδες του πορτοκαλιού είναι φρέσκες, τότε το μείγμα σας θα πρέπει να καταναλωθεί γρήγορα.

Δείτε ολόκληρο το κείμενο και τη συνταγή εδώ

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...