146
Αντί για μυδοπίλαφο κάντε μακαρονάδα με μύδια μαρινιέρ | Νίκος Μορόπουλος

Μύδια Ολυμπιάδας Μαρινιέρ με Mακαρόνια

Νίκος Μορόπουλος 24 Σεπτεμβρίου 2017, 09:00
Αντί για μυδοπίλαφο κάντε μακαρονάδα με μύδια μαρινιέρ
|Νίκος Μορόπουλος

Μύδια Ολυμπιάδας Μαρινιέρ με Mακαρόνια

Νίκος Μορόπουλος 24 Σεπτεμβρίου 2017, 09:00

Αυτές τις μέρες είχα στο μυαλό μου να μαγειρέψω κάτι με μύδια. Τα μύδια Ολυμπιάδας του Αναστασίου είναι τα καλύτερα.  Έτσι πήγα στην καλή μου την ψαρού και προμηθεύτηκα τα ολόφρεσκα μύδια Αναστασίου.

Μια παραλλαγή της κλασσικής συνταγής Μαρινιέρ ήταν επιβεβλημένη, αφού δεν είχα σέλερι. Επειδή το πιάτο θα ήτανε το κύριο γεύμα, έπρεπε να προσθέσω και ρύζι ή μακαρόνια.

Προτίμησα μακαρόνια, επειδή δεν είχα ρύζι. Σημειώνω ότι η αυταπάτη της επιλογής όταν πρόκειται περί μίας και μοναδικής, δεν ισχύει μόνον στην μαγειρική.

Τα υλικά που χρησιμοποίησα στο πιάτο είναι:

  • Μύδια Ολυμπιάδας Αναστασίου (1200 γρ.)
  • Μακαρόνια (500 γρ.)
  • Λευκό κρασί (μία κούπα)
  • Ξερά κρεμμύδια (μία κούπα μικροί κύβοι)
  • Φρέσκα κρεμμύδια (μία κούπα μικροί κύβοι)
  • Τέσσερις σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Τέσσερις κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Μία κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι
  • Ένα κουταλάκι του καφέ μαύρο πιπέρι
  • Μισή κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό

Δείτε ολόκληρη τη συνταγή εδώ