406
Ο Πάνος Καμμένος σε πρόσφατη παρουσία του στη Βουλή. Δεν παρέστη καν στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία με ψήφους, 7 υπέρ, 4 κατά και 1 «παρών» δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης | ΙΝΤΙΜENEWS

Βιαστικό «όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου για το συκοφαντικό tweet κατά του Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 12:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/04/2018, 14:30
Ο Πάνος Καμμένος σε πρόσφατη παρουσία του στη Βουλή. Δεν παρέστη καν στην Επιτροπή Δεοντολογίας η οποία με ψήφους, 7 υπέρ, 4 κατά και 1 «παρών» δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης
|ΙΝΤΙΜENEWS

Βιαστικό «όχι» στην άρση ασυλίας Καμμένου για το συκοφαντικό tweet κατά του Θεοδωράκη

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 12:58
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/04/2018, 14:30

Ενα πράγμα κατέστη σαφές σήμερα, Τρίτη, στη Βουλή: αν είσαι υπουργός και λέγεσαι Πάνος Καμμένος, μπορείς να συκοφαντείς όποιον θες από τα social media καθώς είσαι υπεράνω νόμου διότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία σε καλύπτει ως υπουργό (επικαλούμενη το περίφημο άρθρο 86 του Συντάγματος).

Αυτό είναι το κωμικοτραγικό συμπέρασμα από τον τρόπο που ενήργησε η κοινοβουλευτική πλειοψηφία στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής την Τρίτη, με αντικείμενο την άρση ασυλίας του κ. Καμμένου για ένα συκοφαντικό tweet σε βάρος του Σταύρου Θεοδωράκη στις 6 Νοεμβρίου 2017. Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε καταθέσει μήνυση εναντίον του υπουργού Αμυνας για συκοφαντική δυσφήμιση.

Το επίμαχο tweet ήταν το εξής.

Ο κ. Θεοδωράκης καλούσε τον κ. Καμμένο «να αποδείξει στους έλληνες δικαστές ποιοι είναι οι εργολάβοι και οι εκδότες που τάχα με χρηματοδοτούν και άκουσον-άκουσον, ίδρυσαν μαζί μου το Ποτάμι».

«Θα χρειαστεί να προσκομίσει στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα. Αλλιώς θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης», αναφέρε, μεταξύ άλλων, στη σχετική δήλωσή του.

Με ψήφους, ωστόσο, 7 υπέρ, 4 κατά και 1 «παρών» η Επιτροπή δεν μπήκε καν στην ουσία της υπόθεσης και την απέρριψε. Με την έναρξη της συνεδρίασης η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε πως o κ. Καμμένος έκανε την επίμαχη ανάρτηση κατά την εκτέλεση των υπουργικών του καθηκόντων! Κατά συνέπεια δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας, καθώς προστατεύεται από την υπουργική του ιδιότητα και το άρθρο 86 του Συντάγματος περί ευθύνης υπουργών!

Η στάση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση τόσο των βουλευτών του Ποταμιού, όσο και εκείνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και της ΝΔ, που απαίτησαν να προσέλθει ενώπιον της Επιτροπής ο κ. Καμμένος και να δηλώσει αν όντως το επίμαχο tweet έγινε κατά την… άσκηση των υπουργικών του καθηκόντων. Φυσικά ο κ. Καμμένος είναι άφαντος.

Πολλοί είδαν στην σπουδή των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κλείσουν βιαστικά το θέμα, μια απόπειρα να μη φτάσει η άρση της ασυλίας του κ. Καμμένου στην Ολομέλεια, όπου υπήρχε ο κίνδυνος να καταμετρηθούν διαρροές. Επικαλούμενη το άρθρο 86, η Επιτροπή Δεοντολογίας έστειλε το θέμα στις πολύπλοκες διαδικασίες σύστασης προανακριτικής, προφανώς τορπιλίζοντας την όποια δυνατότητα για απόδοση δικαιοσύνης.

Χαρακτηριστικό το σχόλιο του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Ποταμιού, Γιώργου Μαυρωτά:

«Σήμερα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής μάθαμε ότι, αν είσαι Υπουργός και ειδικά ο κ. Καμμένος, μπορείς να συκοφαντείς ελεύθερα στα social media, γνωρίζοντας ότι θα έρθει μετά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα σε καλύψει και ότι αυτό είναι στα πλαίσια των υπουργικών σου καθηκόντων. Έτσι όμως, η βιομηχανία της λάσπης θα συνεχίσει να υπάρχει, καθότι κανένας δεν θα μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...