241
O Αλ. Τσίπρας κατά την υποδοχή του στο ακριτικό νησί | Twitter/PrimeministerGR

Με Πολάκη ο Τσίπρας στο Καστελόριζο: «Δεν ήρθα για διαγγέλματα»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 11:58
O Αλ. Τσίπρας κατά την υποδοχή του στο ακριτικό νησί
|Twitter/PrimeministerGR

Με Πολάκη ο Τσίπρας στο Καστελόριζο: «Δεν ήρθα για διαγγέλματα»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 11:58

Συνοδεία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο Αλέξης Τσίπρας έφθασε στο ακριτικό Καστελόριζο.

Το ελικόπτερο του Πρωθυπουργού προσγειώθηκε λίγο πριν από το μεσημέρι της Τρίτης στο νησί, όπου τον υποδέχθηκαν οι κάτοικοι με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιώργο Σαμσάκο. Μαζί του ήταν και ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός.

Κατά τη σύντομη τελετή υποδοχής, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Αχλαδιώτης χαρακτήρισε τιμή για τον τόπο την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα προβλήματα του ακριτικού νησιού.

«Δεν ήρθα να κάνω διάγγελμα εδώ» ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας, «ήρθα να εγκαινιάσω έργο -μονάδα αφαλάτωσης-, αν και είναι καλός ο χώρος για διαγγέλματα» προσέθεσε με νόημα ο Πρωθυπουργός, παραπέμποντας στην περιβόητη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου το 2010, η οποία εγκαινίασε από το Καστελόριζο την είσοδο της χώρας στα μνημόνια.

Στο Καστελόριζο ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει τη λειτουργία δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης που θα παράγουν 400 κυβικά μέτρα νερού ημερησίως, ποσότητα που υπερκαλύπτει τις ημερήσιες ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Da-VmkVW4AAwfMu

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Ρόδο, στο πλαίσιο των εργασιών του 13ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου. Θα ακολουθήσει σύσκεψη στις 18:00, με τους υπουργούς που συμμετέχουν στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στις 19:30 είναι προγραμματισμένη κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 13ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση του Νοτίου Αιγαίου, «Ενα Αναπτυξιακό Οικοσύστημα», στο Rodos Palace Hotel.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...