190
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής | Nikos Libertas / SOOC

Τσίπρας: Στόχος της κυβέρνησης η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 07:41
Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής
|Nikos Libertas / SOOC

Τσίπρας: Στόχος της κυβέρνησης η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης Novartis

Protagon Team Protagon Team 21 Φεβρουαρίου 2018, 07:41

Διαρκής στόχος της κυβέρνησης είναι να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της και ό,τι προβλέπεται θεσμικά για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, αναμένεται να τονίσει ο Αλέξης Τσίπρας στην τοποθέτησή του κατά τη κοινοβουλευτική διαδικασία  για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση Novartis.

Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία θα αρχίσει το πρωί της Τετάρτης στη Βουλή. Αναμένεται να στηθούν δέκα κάλπες, μία για κάθε ένα από τα 10 πρόσωπα που αναφέρονται στη δικογραφία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ, σε συνέχεια της ομιλίας του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην ουσία του σκανδάλου Novartis, τη φαρμακευτική δαπάνη και την ειδική μεταχείριση συγκεκριμένων εταιριών από προηγούμενες κυβερνήσεις.

Θα αναδείξει επιπλέον τις ειδικές σχέσεις της οικονομικής ελίτ του κλάδου με στελέχη του παλαιού πολιτικού συστήματος.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει επίθεση στη ΝΔ για τις κατηγορίες της περί «σκευωρίας», καθώς επίσης και για την διαρκή «επιχείρηση τρομοκράτησης» των προστατευόμενων μαρτύρων, όπως καταλογίζει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κυβέρνηση.

Επιπλέον αναμένεται να στηλιτεύσει τις «ευθείες παρεμβάσεις» στη Δικαιοσύνη, στην οποία κατά τα λοιπά ομνύει α λα καρτ η ΝΔ, όπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...