230
Ο νέος συνάδελφος της Λεπέν, Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, μαζί με την υποψήφια πρόεδρο σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι | REUTERS/Charles Platiau

Τον «πατριώτη» Ντιπόν Ενιάν επιλέγει για υποψήφιο πρωθυπουργό η Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2017, 20:29
Ο νέος συνάδελφος της Λεπέν, Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, μαζί με την υποψήφια πρόεδρο σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι
|REUTERS/Charles Platiau

Τον «πατριώτη» Ντιπόν Ενιάν επιλέγει για υποψήφιο πρωθυπουργό η Λεπέν

Protagon Team Protagon Team 29 Απριλίου 2017, 20:29

Το άλλο της μισό -αλλά και μία ευκαιρία να ψαρέψει ψηφοφόρους- βρήκε στον ευρωσκεπτικιστή Νικολά Ντιπόν-Ενιάν η Μαρίν Λεπέν. Η ακροδεξιά υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι αν εκλεγεί στον δεύτερο γύρο, την 7η Μαΐου, θα διορίσει ως πρωθυπουργό της κυβέρνησης τον Ντιπόν-Ενιάν, τον αρχηγό του εθνικιστικού κόμματος Debout la France, ο οποίος συγκέντρωσε το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 4,7% στον πρώτο γύρο των εκλογών.

Τους ενώνει το αίσθημα πατριωτισμού και η εμμονή κατά της ΕΕ και ένα «κοινό πρότζεκτ που θα προωθήσουν μαζί», όπως είπε η κυρία Λεπέν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού, το Σάββατο. «Θα χτίσουμε μαζί μία εθνική κυβέρνηση ενότητας που θα συγκεντρώσει ανθρώπους με δεξιότητες και αγάπη για τη Γαλλία», πρόσθεσε.

Στον νέο της συνάδελφο βλέπει «την τόσο σπάνια ικανότητα σήμερα να λέει όχι, να μην υποκύπτει όταν διακυβεύεται το μέλλον της χώρας», όπως είπε. Από την πλευρά του, ο Ντιπόν Ενιάν μίλησε για μία «ιστορική ημέρα», διότι «βάλαμε το συμφέρον της Γαλλίας πάνω από τα προσωπικά και τα κομματικά συμφέροντα». Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι το κίνημά του θα παραμείνει πλήρως ανεξάρτητο.

Γρήγορα σχολίασε τη νέα συμμαχία ο κεντρώος υποψήφιος (φαβορί) Εμανουέλ Μακρόν, στο Twitter. «Η ανακοίνωση του Νικολά Ντιπόν-Ενιάν ξεκαθαρίζει το τοπίο. Είμαστε μάρτυρες της αποσύνθεσης της γαλλικής πολιτικής ζωής», έγραψε.

Σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις η Λεπέν θα ηττηθεί στις 7 Μαΐου από τον Μακρόν. Μένει να φανεί πόσο θα την ενισχύσει αυτή η νέα συνεργασία.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...