420
Καμίνης-Κεφαλογιάννη: συμφώνησαν ότι η «Ανάπλαση Αθηνών ΑΕ» περισσεύει |

Καμίνης-Κεφαλογιάννη: Οχι στο θεσμικό εξάμβλωμα ΣΥΡΙΖΑ για την «Ανάπλαση Αθηνών»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 16:58
Καμίνης-Κεφαλογιάννη: συμφώνησαν ότι η «Ανάπλαση Αθηνών ΑΕ» περισσεύει
|

Καμίνης-Κεφαλογιάννη: Οχι στο θεσμικό εξάμβλωμα ΣΥΡΙΖΑ για την «Ανάπλαση Αθηνών»

Protagon Team Protagon Team 17 Απριλίου 2018, 16:58

Συνάντηση με αντικείμενο το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τη σύσταση (μίας ακόμη) κρατικής εταιρείας -της «Ανάπλασης Αθηνών Α.Ε.»- είχαν τη Τρίτη ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης με τη βουλευτή Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Ολγα Κεφαλογιάννη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο της Αθήνας κατόπιν αιτήματος της κυρίας Κεφαλογιάννη και κατά τη διάρκειά της ο κ. Καμίνης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τη βουλευτή για τη θέση του δήμου έναντι του επίμαχου νομοσχεδίου.

Είχε προηγηθεί η δημόσια παρέμβαση της πρώην υπουργού Τουρισμού για το θέμα, μέσω του Protagon, όπου επισείει τον κίνδυνο να πέσει και η πρωτεύουσα θύμα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Μεταξύ άλλων, στο άρθρο της,  η κυρία Κεφαλογιάννη καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι και σε αυτή την περίπτωση υιοθετεί μεθόδους που εξυπηρετούν πολύ συγκεκριμένα πελατειακά συμφέροντα, χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα στην κοινωνία. «Επιδίδεται συστηματικά στη δημιουργία δομών χωρίς λογική, προφανώς για τη δημιουργία θέσεων που προορίζονται για τη συγκρότηση ενός “αριστερού” πελατειακού κράτους, ενός νέου συστήματος εξουσίας» αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ο μόνος ρεαλιστικός δρόμος είναι η απόσυρση του νομοσχεδίου και η έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Γιώργος Καμίνης -αναφερόμενος στο κυβερνητικό νομοσχέδιο- έκανε λόγο για ένα θεσμικό εξάμβλωμα που, εκτός από την προχειρότητα στη σύνταξή του, έρχεται σε πλήρη σύγκρουση με όσα ακούγονται για το άλλο «νομοσχέδιο – φάντασμα» που αφορά τον τρόπο εκλογής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη -ο οποίος έχει εδώ και καιρό εκφράσει την έντονη αντίδρασή του για την προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης-, το νομοσχέδιο για την αστική ανάπλαση της Αθήνας, επιδιώκει να παρέμβει στην πόλη, ερήμην του δήμου, προαναγγέλλοντας δράσεις που ανήκουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και αγνοώντας «το εν εξελίξει σχέδιο αστικών παρεμβάσεων και αναπλάσεων που υλοποιεί ο δήμος Αθηναίων».

Η κεντρική κυβέρνηση δείχνει να μην κατανοεί ότι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της Αθήνας δεν δίνονται με μικρές λογικές, παρατήρησε με τη σειρά της  η Ολγα Κεφαλογιάννη, επισημαίνοντας ότι το σχετικό νομοσχέδιο επιδιώκεται να έρθει στη Βουλή, χωρίς καμία διαβούλευση. Πρόκειται, είπε, για ένα νομοσχέδιο που δημιουργεί καινούργια δομή, ενώ διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές, εξυπηρετεί μεγάλα και μικρά συμφέροντα.

Οπως υπογράμμισε η πρώην υπουργός, η κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά όλη τη δημόσια συζήτηση που έχει προηγηθεί για το πώς θα μπορέσει ο Δήμος Αθηναίων να μετατραπεί σε μητροπολιτικό δήμο, ή έστω σε έναν δήμο με μητροπολιτική διακυβέρνηση, δημιουργώντας μία νέα κεντρική δομή, η οποία και αχρείαστη είναι και φαίνεται να υφαρπάζει αρμοδιότητες από τον δήμο.

Κλείνοντας, η  βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για ένα ακόμα δείγμα απαξίωσης του δήμου της Αθήνας από τους κυβερνώντες, επαναλαμβάνοντας ότι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα -όπως αυτά της πρωτεύουσας- δεν δίνονται με μικρές λογικές.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...