218
Η τραγουδίστρια, τη δεκαετία του '60 | YouTube

Αποχαιρετώντας την Μπέμπα Μπλανς

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 20:06
Η τραγουδίστρια, τη δεκαετία του '60 | YouTube

Αποχαιρετώντας την Μπέμπα Μπλανς

Protagon Team Protagon Team 7 Σεπτεμβρίου 2017, 20:06

Πρόκειται για άλλον ένα θάνατο από τον καλλιτεχνικό χώρο, μιας τραγουδίστριας η οποία ερμήνευσε πολλές επιτυχίες τις δεκαετίες ’60 και ’70.

Η τραγουδίστρια που πρωτοεμφανίστηκε στο πάλκο το 1964 ερμηνεύοντας το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα «Καλωσόρισες, βρε Γιώργη», εδώ και αρκετό καιρό έδινε μάχη για τη ζωή της και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο.

Η Αγγελική Κωνσταντοπούλου, γνωστή με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο «Μπέμπα Μπλανς», όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, γεννήθηκε στην Αθήνα στις 21 Ιουνίου 1944. H τραγουδίστρια με τη βελούδινη φωνή είχε τον τίτλο της μοιραίας ντίβας και οι εμφανίσεις της κάθε άλλο παρά απαρατήρητες περνούσαν.

Η Μπέμπα Μπλανς με το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο τροφοδότησε την έμπνευση μεγάλων δημιουργών, όπως του αγαπημένου της Γιώργου Ζαμπέτα που την αποκαλούσε «Μπεμπέκα-βελούδο». Πέρασε στο πάνθεον του ελληνικού τραγουδιού ερμηνεύοντας το 1966 τα τραγούδια «Μιας πεντάρας νιάτα» και «Το καράβι» του Γ. Ζαμπέτα, ενώ είχε συνεργαστεί μεταξύ άλλων, με τη Μαρινέλλα, τον Στράτο Διονυσίου, τον Γιάννη Πουλόπουλο, και σημαντικούς συνθέτες, όπως ο Γιώργος Μητσάκης, ο Γιάννης Καραμπεσίνης και ο Γιάννης Σπανός.

Στο θέατρο συμμετείχε στο έργο «Πεθαίνω σαν Χώρα» του Δημήτρη Δημητριάδη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού που παρουσιάστηκε το 2013 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

Το πραγματικό της όνομα ήταν Αγγελική Κωνσταντοπούλου, αλλά ελάχιστοι το γνώριζαν, για τους περισσότερους θα είναι για πάντα η Μπέμπα Μπλανς. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της υπέφερε από βαριάς μορφής αναιμία.

Ηταν 73 χρόνων.

3