179
Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή είναι στο χέρι μας | Youtube

Πραγματική η κλιματική αλλαγή – σύμφωνα με έκθεση που ενέκρινε ο… Λευκός Οίκος

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 23:59
Δυστυχώς, η κλιματική αλλαγή είναι στο χέρι μας
|Youtube

Πραγματική η κλιματική αλλαγή – σύμφωνα με έκθεση που ενέκρινε ο… Λευκός Οίκος

Protagon Team Protagon Team 3 Νοεμβρίου 2017, 23:59

Σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, έρχεται επιστημονική έκθεση για το κλίμα την οποία δημοσιοποίησε η ίδια η κυβέρνηση του.

Βάσει της έκθεσης, η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικό γεγονός και οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Η έκθεση που τιτλοφορείται «Τέταρτη Εθνική Εκτίμηση για το Κλίμα» συντάχθηκε κατ’ εντολήν του Κογκρέσου, εγκρίθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Επιστημών και για να δοθεί στη δημοσιότητα έδωσε το «πράσινο φως» ο Λευκός Οίκος.

Οι περισσότεροι από 50 επιστήμονες που συμμετείχαν στη σύνταξή της επισημαίνουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη προκαλείται κατά πάσα πιθανότητα από την ανθρώπινη δραστηριότητα και πιο συγκεκριμένα από την εκπομπή καυσαερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Οι επιστήμονες τονίζουν εξάλλου ότι για το φαινόμενο της υπερθέρμανσης «δεν υπάρχει καμία άλλη πειστική εναλλακτική εξήγηση», ενώ επισημαίνουν ότι η στάθμη της θάλασσας εκτιμάται ότι θα ανέβει «κατά αρκετά εκατοστά μέσα στα επόμενα 15 χρόνια» λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας.

Κατά την προεκλογική εκστρατεία του ο πρόεδρος Τραμπ είχε χαρακτηρίσει την κλιματική αλλαγή «φάρσα της Κίνας» ενώ τον Ιούνιο ανακοίνωσε την αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...