195
Τραμπ και Κιμ, ένα ζευγάρι από το οποίο δύσκολα θα βγει κάτι κακό | REUTERS/Jonathan Ernst

Ετοιμος για «καταστροφική» στρατιωτική δράση κατά του Κιμ δηλώνει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 22:59
Τραμπ και Κιμ, ένα ζευγάρι από το οποίο δύσκολα θα βγει κάτι κακό
|REUTERS/Jonathan Ernst

Ετοιμος για «καταστροφική» στρατιωτική δράση κατά του Κιμ δηλώνει ο Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 26 Σεπτεμβρίου 2017, 22:59

«Λάδι στη φωτιά» ρίχνει για μία ακόμη φορά ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για «στρατιωτική δράση» εναντίον της Βόρειας Κορέας.

Τόνισε ωστόσο, σύμφωνα με το CNN, ότι αυτή δεν είναι η προτιμώμενη λύση και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να συνεργαστεί, για να τερματίσει το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας.

«Εχουμε μία δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα. Είμαστε πανέτοιμοι γι’ αυτήν την επιλογή -όχι την προτιμώμενη- αλλά, αν την επιλέξουμε, σας το λέω θα είναι καταστροφική» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ισπανό πρωθυπουργό, Μαριάνο Ραχόι, στον Λευκό Οίκο.

«Αυτή η δεύτερη επιλογή για τη Βόρεια Κορέα είναι η στρατιωτική επιλογή. Εάν χρειαστεί, θα το κάνουμε» συμπλήρωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του βορειοκορεάτη υπουργού Εξωτερικών, ο οποίος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ έχουν κηρύξει πόλεμο στη χώρα του και πως θα βομβαρδίσουν αμερικανικά μαχητικά, υπογράμμισε πως ενήργησε πολύ λανθασμένα και ότι είπε πράγματα που δεν έπρεπε ποτέ να ειπωθούν.

Ο ίδιος ανέφερε ότι το ζήτημα με τη Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να έχει διευθετηθεί εδώ και 25 χρόνια και πως έχουν περάσει πολλοί πρόεδροι των ΗΠΑ οι οποίοι του κληροδότησαν «ένα χάος» στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...