505
Ο σεΐχης την ώρα που κάνει έλεγχο στα γραφεία των ανώτερων στελεχών | Twitter

H έφοδος του σεΐχη στα (άδεια) γραφεία του δημαρχείου

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2016, 02:45
Ο σεΐχης την ώρα που κάνει έλεγχο στα γραφεία των ανώτερων στελεχών
|Twitter

H έφοδος του σεΐχη στα (άδεια) γραφεία του δημαρχείου

Protagon Team Protagon Team 31 Αυγούστου 2016, 02:45

Κυριακή, ημέρα εργασίας για τους πολίτες του Ντουμπάι. Είναι πρωί και όλοι θα έπρεπε να βρίσκονται στα γραφεία τους. Ο κυβερνήτης του Ντουμπάι, σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, αποφασίζει να το τσεκάρει. Να κάνει ένα «ντου» στις υπηρεσίες του δημαρχείου, μία αιφνιδιαστική επίσκεψη για να δει ποιος δουλεύει και ποιος δεν δουλεύει –με άλλα λόγια ποιος μένει και ποιος φεύγει. Ενας εικονολήπτης τραβάει βίντεο. Για να έχει αποδείξεις; Ή για να δημοσιεύσει τα πλάνα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Οπως και να’ χει, η κάμερα δείχνει τον σεΐχη, ντυμένο με την παραδοσιακή λευκή κελεμπία και το τουρμπάνι στο κεφάλι, να εισέρχεται στον χώρο υποδοχής. Ολοι βρίσκονται στις θέσεις τους, εξυπηρετούν πολίτες. Ξαφνικά στρέφουν την προσοχή τους στη –γνωστή προφανώς- φυσιογνωμία που εισέβαλε. Γουρλώνουν τα μάτια κι εκείνος χαιρετά με νεύματα, κουνώντας μαλακά τα δάχτυλά του. Ολα καλά μέχρι εδώ. Το πρόβλημα προκύπτει όταν φτάνει στα γραφεία των ανώτερων στελεχών. Είναι άδεια. Οι υπολογιστές στα άνετα γραφεία είναι αναμμένοι, αλλά οι χρήστες τους απουσιάζουν.

Ο σεΐχης κάνει έναν γύρο στο δωμάτιο, αδιάφορος, σαν να μη συμβαίνει τίποτα, ξεφυλλίζει ένα βιβλίο και εκεί το βίντεο διακόπτεται. Η συνέχεια είναι προφανής. Εννέα ανώτεροι αξιωματούχοι απομακρύνονται από τις θέσεις εργασίας τους. Η ανακοίνωση δημοσιοποιείται την επόμενη κιόλας ημέρα.

Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Khalifa Saeed (@khalifasaeed) στις

«Ηθελε να στείλει ένα μήνυμα», εξηγεί ο Μόνα Αλ Ματρί, γενικός διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Ντουμπάι. «Οτι η συνέπεια αρχίζει στην κορυφή. Δεν θα τρέχουμε πίσω από εργαζόμενους όταν απουσιάζουν τα ίδια τους τα αφεντικά».

Αυτές οι αιφνιδιαστικές έφοδοι σε κρατικές υπηρεσίες αρέσουν στον σεΐχη, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και αντιπρόεδρος και πρωθυπουργός των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Συνηθίζει επίσης να στέλνει σε υπουργεία και υπηρεσίες μυστικούς κυβερνητικούς ελεγκτές για να διαπιστώσει την ποιότητα της εξυπηρέτησης των πολιτών. Αλλωστε έχει μεγάλα σχέδια για τη χώρα του. Θέλει να γίνει διεθνής τουριστικός προορισμός και χρηματοοικονομικός κόμβος. Και γι’ αυτό χρειάζεται μία γενιά νέων αρχηγών που μπορούν να αναλάβουν ευθύνες και αρμοδιότητες για την επόμενη φάση της ανάπτυξης».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...