229
Η Πέπα και ο μαγικός κόσμος της | peppapig.com

Λογοκρισία από την Κίνα στην… Πέπα το γουρουνάκι!

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2018, 17:53
Η Πέπα και ο μαγικός κόσμος της
|peppapig.com

Λογοκρισία από την Κίνα στην… Πέπα το γουρουνάκι!

Protagon Team Protagon Team 1 Μαΐου 2018, 17:53

Η Κίνα έβαλε στο στόχαστρο της λογοκρισίας την «Πέπα το γουρουνάκι», ένα από τα δημοφιλέστερα παιδικά κόμικ, παγκοσμίως.

Για την ακρίβεια, απαγορεύτηκε στο Douyin, έναν από τους πιο δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης της Κίνας, με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης να καταγγέλλουν ότι το διάσημο καρτούν χρησιμοποιείται για δόλιους σκοπούς.

Η πλατφόρμα διέγραψε περισσότερα από 30.000 βίντεο με την Πέπα, ενώ απαγορεύθηκε και το hashtag #PeppaPig σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Global Times.

Ωστόσο, η λογοκρισία της Πέπα δεν φαίνεται να προκύπτει από το ίδιο το περιεχόμενο του κόμικ, αλλά από το γεγονός πως το γουρουνάκι έχει γίνει viral για τους λάθος λόγους. Οι χαρακτήρες του καρτούν έγιναν πολύ δημοφιλείς ως παραλλαγμένα memes με σεξουαλικό και βίαιο περιεχόμενο το οποίο συνδέεται με τους γκάνγκστερ.

«Οι άνθρωποι που ανεβάζουν βίντεο με την Πέπα και κάνουν τα αστεία που σχετίζονται με το καρτούν έρχονται σε αντίθεση με τις αξίες και συνήθως δεν έχουν επαρκή εκπαίδευση και σταθερή δουλειά. Είναι απείθαρχοι στα πρότυπα της νέας γενιάς που το κομμουνιστικό κόμμα προσπαθεί να καλλιεργήσει», αναφέρει η αιτιολογία.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το κινούμενο σχέδιο έχει πέσει θύμα λογοκρισίας από το 2015, τη χρονιά που η Πέπα συστήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα από τον κρατικό ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό CCTV.

Ωστόσο, δύο θεματικά πάρκα Peppa Pig, στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, πρόκειται να ανοίξουν τον επόμενο χρόνο. Το περιστατικό αυτό εκτιμάται πως αν και ακραίο είναι μεμονωμένο.
Μακάρι…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...