225
O Nικ Καλάθης | Twitter

Euroleague: Τέλος το… σερί του ΠΑΟ – Εχασε (80-74) από τη Ζαλγκίρις Κάουνας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 22:41
O Nικ Καλάθης
|Twitter

Euroleague: Τέλος το… σερί του ΠΑΟ – Εχασε (80-74) από τη Ζαλγκίρις Κάουνας

Protagon Team Protagon Team 7 Δεκεμβρίου 2017, 22:41

Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού σταμάτησε στη Λιθουανία. Η Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους νίκησε με 80-74 τους πράσινους στο Κάουνας και τους έδωσε ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια.

Οταν στο Κάουνας έχεις 17 εύστοχες βολές στις 30 δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να φύγεις με τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» την αστοχία των παικτών του από τη γραμμή των βολών, αλλά και το τραγικό τρίτο δεκάλεπτο στο οποίο δέχθηκε 33 πόντους (!) και ηττήθηκε από την ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το αποτέλεσμα αυτό έβαλε… στοπ στο νικηφόρο σερί πέντε αγώνων που «έτρεχαν» οι «πράσινοι» στην Ευρωλίγκα και σίγουρα θα προβλημάτισε αρκετά τον Τσάβι Πασκουάλ που είδε τους παίκτες του να κάνουν αρκετά λάθη. Σε ένα ματς μάλιστα που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 12 πόντους στη δεύτερη περίοδο, ενώ πήγε στο +2 στο ημίχρονο (31-33) έχοντας ως μεγάλο του όπλο τα ριμπάουντ που μάζευαν οι παίκτες του.

Τα «θαλάσσωναν» ωστόσο στο σουτ, έχοντας 44,4% ποσοστό ευστοχίας στα δίποντα (12/27) και 35,5% στα τρίποντα (11/31), την ώρα που η Ζαλγκίρις σούταρε με 50% και στις δύο κατηγορίες, ενώ έχασε μόλις πέντε βολές!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι «πράσινοι» έφτασαν κοντά σε μια σπουδαία ανατροπή 17 πόντων, με τον Νίκο Παππά αν πετυχαίνει 13 από τους 16 πόντους που είχε στο παιχνίδι και να σημειώνει 4 σερί τρίποντα.

Δεν έφτανε όμως για να γυρίσει, τελικά, το ματς.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...