418
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών | Intimenews/Κώστας Μπαλτάς

Αιχμές Τζανακόπουλου για την «πολιτικολογία» Στουρνάρα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2017, 16:04
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των συντακτών
|Intimenews/Κώστας Μπαλτάς

Αιχμές Τζανακόπουλου για την «πολιτικολογία» Στουρνάρα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2017, 16:04

Σαφή αναφορά σε χθεσινές (δευτέρα) δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα έκανε -χωρίς να τον κατονομάσει- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, μιλώντας μάλιστα για «πολιτικολογία» η οποία «θα πρέπει να αποφεύγεται».

«Οι θεσμικοί παράγοντες δικαιούνται και έχουν υποχρέωση να κάνουν εκτιμήσεις για το πώς πορεύεται η οικονομία, αλλά θα πρέπει να αποφεύγουν την πολιτικολογία», δήλωσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση η στάση ορισμένων παραγόντων, οι οποίοι καθ’ υπέρβαση του θεσμικού τους ρόλου επιλέγουν να αναπαράξουν διάφορα κινδυνολογικά σενάρια για την πορεία της οικονομίας την στιγμή που υποδεικνύουν την κυβέρνηση ως υπεύθυνη για τις καθυστερήσεις».

Η αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου γινόταν σε δηλώσεις του κ. Στουρνάρα για το ότι η καθυστέρηση στην αξιολόγηση απειλεί να θέσει εν αμφιβόλω όλους τους στόχους για το 2017. Επ’αυτού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η ευθύνη για την καθυστέρηση δεν οφείλεται στην κυβέρνηση, αλλά στις απαιτήσεις του ΔΝΤ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε ακόμη «όσους επιλέγουν αυτή τη στάση να αναρωτηθούν ποιες θα ήταν οι επιπτώσεις στους δημοσιονομικούς στόχους του 2016 αν επιλέγαμε να συμφωνήσουμε σε μέτρα λιτότητας 3,6 δισεκατομμυρίων ευρώ τον Δεκέμβρη του 2015, όπως ζητούσε το ΔΝΤ;»

Υπογράμμισε ακόμη ότι όσοι επιλέγουν να επικαλούνται τη θεσμική τους ανεξαρτησία «ενώ είναι σε όλους γνωστό, ότι υπήρξαν πρόσφατα πολιτικά στελέχη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Τέλος, σχολίασε ακόμη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη η οποία θα μεταδοθεί το βράδυ υποστηρίζοντας ότι «ο κ. Σημίτης είναι ένας από τους αρχιτέκτονες της καταστροφής της ελληνικής οικονομίας».

«Ενιαία η κυβέρνηση για ΔΕΗ»

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ΔΕΗ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ «είναι απόλυτα συμπαγής» και πως η κυβέρνηση είναι «απόλυτα ενιαία και συμπαγής» σχετικά με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της ΔΕΗ

«Οταν έρθει η τελική συμφωνία θα κληθούμε να πάρουμε τις αποφάσεις και αυτές θα συγκριθούν με όσα είχε συμφωνήσει η ΝΔ, με όσα απαιτούν οι δανειστές κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, και με τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης» είπε ακόμη.

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έθεσε  σαν ορόσημο για τη λήψη τελικής απόφασης την εαρινή συνεδρίαση του ΔΝΤ (21-23 Απριλίου) και απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος.

Τέλος, αναφερόμενος στην χθεσινή ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ για τα εγκαίνια της μόνιμης έκθεσης για τον Νίκο Μπελογιάννη, τόνισε ότι «ο Νίκος Μπελογιάννης το μόνο που αξίζει είναι μόνο τιμή». Η κομματική νεολαία της ΝΔ ανέφερε ότι «εν μέσω της όχι μόνο οικονομικής, αλλά και θεσμικής, σφοδρής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει, ως γνήσιος εκφραστής μετεμφυλιακών συμπλεγμάτων, να υμνήσει έναν πρωταγωνιστή των ετών του διχασμού».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...