213
Στιγμιότυπο από το νέο έργο “t 'M et variations...” | ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ Gregory Batardon

Στο Ηρώδειο τα μπαλέτα Μπεζάρ για τα 30 χρόνια τους

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 07:41
Στιγμιότυπο από το νέο έργο “t 'M et variations...”
|ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ Gregory Batardon

Στο Ηρώδειο τα μπαλέτα Μπεζάρ για τα 30 χρόνια τους

Protagon Team Protagon Team 6 Σεπτεμβρίου 2017, 07:41

Τα θρυλικά Μπαλέτα Μπεζάρ της Λωζάνης γιορτάζουν τα 30 χρόνια από την δημιουργία τους και τιμούν την επέτειο των 10 χρόνων από την απουσία του κορυφαίου χορογράφου και ένθερμου φιλέλληνα Μωρίς Μπεζάρ (1927-2007) με μια νέα παγκόσμια περιοδεία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η γιορτή του χορού έρχεται για δύο  βραδιές στο Ηρώδειο, την Κυριακή 17 και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου. Τα περίφημα Μπαλέτα  Μπεζάρ θα συναντήσουν το αθηναϊκό
κοινό παρουσιάζοντας ένα αφιέρωμα με τις χορογραφίες του αείμνηστου Μωρίς Μπεζάρ, του ανθρώπου που έκανε τον χορό προσιτό στο ευρύ κοινό.
Η παράσταση «Béjart fête Maurice» αποθεώνει την τέχνη του χορού υμνώντας τη ζωή.

φωτό: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
φωτό: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα δημοφιλή μπαλέτα ερμηνεύουν τις χορογραφίες με πάθος, δεξιοτεχνία και εκφραστική αρτιότητα. Οι υπέροχες μουσικές συνδυάζουν την κλασική με την τζαζ και την παραδοσιακή, δημιουργώντας ένα μωσαϊκό ήχων από Μπετόβεν και Ροσσίνι μέχρι Ντιουκ Ελινγκτον, The Residents, Ινδικά και Αφρικάνικα ακούσματα.

Τo πρόγραμμα περιλαμβάνει και το νέο έργο “t ‘M et variations…” που δημιούργησε ο νυν καλλιτεχνικός διευθυντής του μπαλέτου, Ζιλ Ρομάν, διάδοχος του Μωρίς Μπεζάρ. Ο Ρομάν υπογράφει ένα μπαλέτο όπου οι κινήσεις γίνονται λέξεις που απευθύνονται στον Μπεζάρ. Μια χορογραφία πάνω στο θέμα της αγάπης και στην εσωτερική ανάγκη για χορό. Ένα θέαμα με ζωντανή μουσική επί σκηνής και συνθέσεις του Νικ Κέιβ σε συνεργασία με τον συνοδοιπόρο του στους Bad Seeds, Γουόρεν Ελις.

TΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Φοιτητικά/Ανέργων: 25€
Άνω Διάζωμα: 35€
Γ Ζώνη: 50€
Β Ζώνη: 65€
A Ζώνη: 85€
Διακεκριμένη Ζώνη: 100€

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:

viva.grartinfo.gr2109213310, 11876, Media Markt,
Seven Spots, Reload, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...