265
Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στις 28 Μαρτίου | Nikos Libertas / SOOC

Εντονη ανησυχία Μητσοτάκη – Στουρνάρα για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2017, 16:49
Συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, στις 28 Μαρτίου
|Nikos Libertas / SOOC

Εντονη ανησυχία Μητσοτάκη – Στουρνάρα για την πορεία της διαπραγμάτευσης

Protagon Team Protagon Team 28 Μαρτίου 2017, 16:49

Η γενικότερη πορεία της ελληνικής οικονομίας, η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος, η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης καθώς και οι προοπτικές ανάπτυξης της χώρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα το μεσημέρι της Τρίτης.

Αν και η συνάντηση, που κράτησε περίπου μιάμιση ώρα ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις, σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης οι δύο άνδρες συμφώνησαν ότι «όσο καθυστερεί η αξιολόγηση, η οικονομία καταρρέει».

Στον απόηχο των προειδοποιήσεων του κ. Σουρνάρα για τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία η παράταση της αβεβαιότητας γύρω από την αξιολόγηση, οι δύο άντρες έθεσαν επί τάπητος τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, τη μείωση των καταθέσεων, τους κεφαλαιακούς ελέγχους, την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα της ποσοτικής χαλάρωσης, την κερδοφορία των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, καθώς και τις εξελίξεις στην τράπεζα Αττικής.

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αναλυτική ενημέρωση από τον κ. Στουρνάρα για όλα όσα συμβαίνουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, καθώς και για τις ανησυχίες που εκφράζει τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έχοντας ο ίδιος διαμηνύσει στους τομεάρχες του κόμματος ότι «η κυβέρνηση όχι μόνο οδηγεί τη χώρα στον κατήφορο, αλλά πατάει και γκάζι».

Επανέλαβε ότι η χώρα χρειάζεται ένα εμπροσθοβαρές αναπτυξιακό πρόγραμμα επενδύσεων, μεταρρυθμίσεων και εξαγωγικού προσανατολισμού, ενώ τόνισε την ανάγκη να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα και η προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον κ. Μητσοτάκη ότι πιέζει προκειμένου να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέχρι τις 7 Απριλίου.

Τέλος, σημείωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί σε θεσμικό επίπεδο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, «αφού ο χρόνος είναι χρήμα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...