501
|

Πώς δύο νέοι ρισκάρουν σε πανύψηλους ουρανοξύστες

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2017, 11:39

Πώς δύο νέοι ρισκάρουν σε πανύψηλους ουρανοξύστες

Protagon Team Protagon Team 23 Φεβρουαρίου 2017, 11:39

Οι νέοι της ομάδας Night Scape έχουν ένα παράξενο χόμπι που ξεπερνά τα όρια της απλής επικινδυνότητας. Οταν βραδιάζει, φορούν τα κασκόλ τους και βγαίνουν στον δρόμο με σκοπό να ρισκάρουν τη ζωή τους. Με ποιον τρόπο; Με το να σκαρφαλώνουν χωρίς εξοπλισμό σε πανύψηλα κτίρια. Το «rooftopping» αποτελεί πλέον ένα παιχνίδι για αρκετούς νέους που ανταγωνίζονται για το ποιος θα φτάσει στην ψηλότερη κορυφή. Με το τελευταίο της βίντεο όμως, η ομάδα Night Scape ξεπέρασε τα όρια…

To One Canada Square είναι ένας τεράστιος πύργος στην περιοχή Canary Wharf του ανατολικού Λονδίνου. Πρόκειται για το δεύτερο ψηλότερο κτίριο του Λονδίνου με την κορυφή του να βρίσκεται πάνω από τα 235 μέτρα. Οι δύο νέοι λοιπόν κατάφεραν να «σπάσουν» τα μέτρα ασφαλείας και να φτάσουν κυριολεκτικά στην κορυφή του κτιρίου. Στο δεκάλεπτο βίντεο που ανέβασαν στο Διαδίκτυο, δείχνουν όλη τη διαδικασία μέχρι να αγγίξουν την δεύτερη ψηλότερη κορυφή του Λονδίνου. Στην αρχή του βίντεο μάλιστα ο ένας πρωταγωνιστής λέει στην κάμερα: «Σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι σχεδόν ακατόρθωτο».

rooftoppers-large_trans_NvBQzQNjv4Bqdyv8yiRr2SFzJ4Ti1aDsrC0oBGoCUQB3_f7hjwVoIUU.png
Στιγμιότυπο από την «τρελή» ανάβαση των δύο νέων

Τελικά οι δύο νέοι έφτασαν στην κορυφή του κτιρίου πιο εύκολα απ’ ό,τι νόμιζαν. Συγκεκριμένα πέρασαν πάνω από τις μπάρες ασφαλείας, απενεργοποίησαν τον συναγερμό και ανέβηκαν στην οροφή από την ξεκλείδωτη πόρτα. «Η καρδιά μου χτυπάει σαν τρελή. Πραγματικά μπορούμε να δούμε όλο το Λονδίνο από εδώ» φαίνεται να λέει ο ένας τολμηρός νέος στο βίντεο.

Οπως είναι λογικό, αυτοί που δεν ενθουσιάστηκαν από τη δημοσίευση του βίντεο ήταν οι άνδρες της ασφάλειας του κτιρίου. Ο εκπρόσωπος του Canary Wharf δήλωσε ότι «έχει ενεργοποιηθεί η έρευνα για την παράνομη είσοδο στο One Canada Square στην περιοχή Canary Wharf» συμπληρώνοντας ότι οι άνδρες της ασφάλειας έχουν λάβει σοβαρά υπόψιν τους το περιστατικό. Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, σχολίασε πως «πλέον είναι πολύ δύσκολο να εγγυηθεί την ασφάλεια των πολιτών. Ωστόσο δουλεύουμε προς την κατεύθυνση να μάθουμε πώς κατάφεραν οι νεαροί να φτάσουν στην κορυφή του κτιρίου».

Οι νεαροί της ομάδας Night Scape πάντως φαίνεται πως έχουν βρει έναν πολύ επιτυχημένο τρόπο να αυξήσουν την επιρροή τους στα κοινωνικά δίκτυα, ουσιαστικά ρισκάροντας τη ζωή τους. Σε αυτήν την «τρέλα» έχουν βρει και έναν απρόσμενο υποστηρικτή. Συγκεκριμένα, η μητέρα του ενός από τους δύο νέους, Αμάντα Γκάλαχερ, δηλώνει στους Times του Λονδίνου «τρομερά περήφανη» για τα «κατορθώματα» του γιου της υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων: «Κανένας δεν θέλει να βλέπει το παιδί του να ρισκάρει τη ζωή του… Εχει όμως το πάθος για να το κάνει. Είναι πραγματικά ατρόμητος».

Φυσικά, η γυναίκα προτιμά να ακούει τα «κατορθώματα» του γιου της Χάρι από τρίτους και όχι να παρακολουθεί η ίδια τα βίντεό του. «Σαν γονέας δεν μπορείς να σταματήσεις την πορεία του παιδιού σου» υποστηρίζει. «Δεν μπορείς να τον καταπιέσεις. Πρέπει απλά να βρεις την δύναμη να ζήσεις με αυτό». Φαίνεται πάντως ότι η Αμάντα Γκάλαχερ έχει αποδεχτεί για τα καλά την δραστηριότητα του 19χρονου αφού τον βοηθάει και στο ηλεκτρονικό μαγαζί που έχει δημιουργήσει και απευθύνεται στους οπαδούς της ομάδας των Night Scape.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...