626
Ο Παύλος Πολάκης σε πρόσφατη Ολομέλεια της Βουλής | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Αναψε φωτιές και έφερε άγριο καβγά Πολάκη – ΠΟΕΔΗΝ ο Guardian

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2017, 17:41
Ο Παύλος Πολάκης σε πρόσφατη Ολομέλεια της Βουλής | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Αναψε φωτιές και έφερε άγριο καβγά Πολάκη – ΠΟΕΔΗΝ ο Guardian

Protagon Team Protagon Team 3 Ιανουαρίου 2017, 17:41

Είναι από εκείνες τις φορές που ένα καταγγελτικό ρεπορτάζ –στον ξένο Τύπο- για τις συνθήκες εργασίας στον τομέα της Υγείας και την κατάσταση στα νοσοκομεία της Ελλάδας καταλήγει σε μία μήνυση. Οχι για τα στοιχεία καθεαυτά που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Guardian -προκαλώντας και τις αντιδράσεις από το Μέγαρο Μαξίμου– αλλά για αυτά που ανέφερε στο Facebook ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Κατά του Παύλου Πολάκη κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά και αγωγή η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), σχετικά με τα σχόλια –τον οχετό- που ανάρτησε ο ίδιος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook τη Δευτέρα.

Ο κ. Πολάκης επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΠΟΕΗΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακό, ο οποίος έκανε δηλώσεις στη δημοσιογράφο του Guardian, Ελενα Σμιθ, για το επίμαχο άρθρο, κατηγορώντας τον -ανάμεσα σε άλλα- ότι «με αισχρά ψέμματα και στοιχεία του 2012 (τοτε ντε που προσκύναγε τον Βενιζέλο και έγλειφε τον Αδωνι) συκοφαντεί τη χώρα του και την κυβερνηση ΣΥΡΙΖΑ που τους έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις».

Ο ίδιος ο κ. Γιαννακός έσπευσε την επόμενη ημέρα, Τρίτη, να απαντήσει στα όσα του καταλόγισε ο αναπληρωτής υπουργός τονίζοντας σκωπτικά ότι «ο κ. Πολάκης νομίζει ότι εμείς είμαστε το ΚΕΕΛΠΝΟ και ότι μπορεί να μας αλλάζει, όπως έκανε με τους προηγούμενους προέδρους. Εμάς μας εξέλεξαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία». Ανέβασε τους τόνους, μάλιστα, περιγράφοντας τον κ. Πολάκη ως «επικίνδυνο» και αποδίδοντάς του τον χαρακτηρισμό του «βόθρου».

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημεριανό Ρεπορτάζ» του ραδιοφωνικού σταθμού του Alpha, ο κ. Γιαννακός ξεκαθάρισε ότι «σε καμία περίπτωση δεν συκοφαντούμε τη χώρα. Ολοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν ελλείψεις στα νοσοκομείο. Πολλές φορές Μέσα Ενημέρωσης έχουν φιλοξενήσει αντίστοιχα ρεπορτάζ. Είναι γνωστό σε όλους ότι δεν υπάρχουν μηχανήματα στα δημόσια νοσοκομεία. Οτι υπολειτουργεί το ΕΚΑΒ, ότι υπάρχει έντονη ταλαιπωρία. Όλοι οι πολίτες το γνωρίζουν αυτό. Είναι υπαρκτά τα προβλήματα».

Επιτέθηκε με τη σειρά του στον πολιτικό λέγοντας ότι «όταν ο Παύλος Πολάκης ήταν συνδικαλιστής τον θεωρούσαμε γραφικό τώρα όμως είναι αναπληρωτής Υπουργός Υγείας. Είναι επικίνδυνος. Μιλάμε πλέον για έναν βόθρο. Ο κ. Πολάκης είναι πολιτικό μίασμα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής. Ενώ ο κ. Ξανθός, παρόλο που εφαρμόζει Μνημονιακές υποχρεώσεις έχει ένα κώδικα επικοινωνίας».

Οργισμένη αντίδραση προκάλεσε το σχόλιο του κ. Πολάκη και από τον Γιώργο Παπανδρέου καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας φρόντισε να αναφερθεί και στον πρώην πρωθυπουργό στην ανάρτησή του, αποκαλώντας τον «ξεφτίλα» και κατηγορώντας τον ότι «για να φέρει εδώ το ΔΝΤ έβριζε τη χώρα». Ο κ. Παπανδρέου απάντησε κατηγορώντας τον κ. Πολάκη ότι «χυδαιολογεί με χρυσαυγίτικο τρόπο» και ότι «το μοναδικό έργο που παράγει και για το οποίο χαίρει της εμπιστοσύνης του κ. Τσίπρα είναι ο κατά συνήθεια τραμπουκισμός και η κατ’ επάγγελμα ύβρις».

 polakis
Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook (η ορθογραφία δική του)

«Πρόεδρε της ΠΟΕΔΗΝ ,όχι στο guardian ,αλλα στους New York Times να δώσεις συνέντευξη με αισχρά ψέμματα και στοιχεία του 2012 (τοτε ντε που προσκυναγες το Βενιζέλο και εγλειφες τον Αδωνι) συκοφαντώντας τη χώρα σου και την κυβερνηςη ΣΥΡΙΖΑ που σας έκοψε τη μάσα και τις εξυπηρετήσεις

,ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ :

-Δεν σε πιστεύει κανεις πια απο τους εργαζόμενους των νοςοκομειων ,παρα μόνο το παρεάκι σου

-αποδεικνύεις οτι εισαι το ίδιο ξεφτίλας με τον Γιωργακη που για να φέρει εδώ το Δ.Ν.Τ έβριζε τη χώρα που ήταν πρωθυπουργός

-δείχνει τον πανικό που εχει πιάσει και σένα που σε λίγο καιρό δε θα εισαι πια πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ (και τοτε τι θα κανεις στη ζωη σου;;) αλλα και τα ΜΜΕ που αναπαράγουν την εμετική σου συνέντευξη γιατι τους κόψαμε τη διαφημιστική δαπάνη απο Κεελπνο και την “αέρα”δανειοδότηση “Απ τις τράπεζες και δεν βγαίνουν πια .

ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ :έκλεισε ο κύκλος σας, η θέση σας ειναι στα σκουπίδια της ιστορίας ,οτι γκρέμισαν οι προηγούμενοι, με σένα και την παρέα σου να τους κρατάς φανάρι και να τους λιβανιζεις,ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ,χωρίς εςας ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...