225
|

Ο Αυγενάκης παραδέχεται πιέσεις Μέρκελ σε ΝΔ για το Σκοπιανό

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 12:23

Ο Αυγενάκης παραδέχεται πιέσεις Μέρκελ σε ΝΔ για το Σκοπιανό

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουλίου 2018, 12:23

Για πιέσεις που δέχεται η Νέα Δημοκρατία και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης από την Ανγκελα Μέρκελ σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, μίλησε ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.

«Δεχόμαστε πιέσεις από μεγάλες δυνάμεις», παραδέχθηκε σε δηλώσεις στον ΣΚΑΪ, αν και όπως είπε, δέκτες αντίστοιχων πιέσεων για το Σκοπιανό έχουν γίνει και προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Νέα Δημοκρατία, ωστόσο, είναι πατριωτικό κόμμα και εμμένει στην άποψή της περί κακής συμφωνίας, υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης και για μία ακόμη φορά υπογραμμίσε πως ό,τι λέει ο κ. Μητσοτάκης στο εσωτερικό της χώρας το επαναλαμβάνει και στις επαφές που έχει με ξένους ηγέτες στο εξωτερικό.

Αλλά και σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών «ούτε σε αυτήν, ούτε στην επόμενη Βουλή».

«Δεν θα τη φέρουμε καν για κύρωση στη Βουλή εάν τη βρούμε σε εκκρεμότητα όταν γίνουμε κυβέρνηση. Αυτή τη συμφωνία η ΝΔ δεν τη διαπραγματεύτηκε, δεν συμφωνήσαμε, δεν την ψηφίζουμε. Γι΄ αυτή την κατάπτυστη συμφωνία εμείς αμφισβητήσαμε την κυβέρνηση. Πώς τώρα μπορεί να περιμένει κανείς να την ψηφίσουμε και να την υπερασπιστούμε; Δεν πρόκειται. Προειδοποιήσαμε τους πάντες ότι αυτή η συμφωνία παράγει αποτελέσματα ήδη από τη στιγμή της υπογραφής της, καταλάβαιναν τι έκαναν. 153 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έχουν αναλάβει ατομικά την ευθύνη», απάντησε ο κ. Αυγενάκης ερωτηθείς για την κύρωση της συμφωνίας Τσίπρα – Ζάεφ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...