756
H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην περιοδεία της στο Ιλιον το βράδυ της Τετάρτης | Facebook/FofiGennimata

Στο πλευρό των δημάρχων η Φώφη – «χρειάζονται εκλογές για να συνεχίσει ο τόπος»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 10:51
H πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην περιοδεία της στο Ιλιον το βράδυ της Τετάρτης
|Facebook/FofiGennimata

Στο πλευρό των δημάρχων η Φώφη – «χρειάζονται εκλογές για να συνεχίσει ο τόπος»

Protagon Team Protagon Team 21 Σεπτεμβρίου 2017, 10:51

Σε μία κίνηση με έντονο συμβολισμό -εν μέσω και της κόντρας των δημάρχων με την κυβέρνηση για τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων- η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά είχε το βράδυ της Τετάρτης συνάντηση με αυτοδιοικητικά στελέχη της Δυτικής Αθήνας στο Ίλιον. Ακολούθως, συνοδευόμενη από τον Ανδρέα Λοβέρδο και άλλα στελέχη του κόμματος, η κυρία Γεννηματά έκανε μία βόλτα στην περιοχή συνομιλώντας με πολίτες και καταστηματάρχες. Επόμενος σταθμός, την Πέμπτη, για την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και υποψήφια της Κεντροαριστεράς, το Κορωπί.

«Η Αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας της χώρας για την ανασυγκρότηση, την ανάπτυξη και την κοινωνική προστασία», τόνισε η υποψήφια για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς κατά τη διάρκεια συζήτησης στο δημαρχείο Ιλίου παρουσία του δημάρχου Νίκου Ζενέτου.

Αναφερόμενη στο στόχο για την αναγέννηση της Κεντροαριστεράς, η κυρία Γεννηματά έδωσε το σύνθημα: «Είμαστε εδώ δυνατοί, με ενθουσιασμό, όρεξη, σχέδιο για να τη μεγάλη Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη. Την Παράταξη που ένωσε και θα ενώσει ξανά τους Έλληνες δίνοντας προοπτική στη νέα γενιά».

Στη συνάντηση εκτός από τον δήμαρχο Ιλίου παρευρέθηκαν οι: Καπλάνης Γιώργος δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Σπηλιόπουλος Πάνος πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, Δημητρακόπουλος Θεόδωρος πρώην δήμαρχος Περιστερίου, Γιωργάκης Θεόδωρος πρώην δήμαρχος Ηλιούπολης, Σπηλιόπουλος Κώστας πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου, Μπιτούνης Παναγιώτης πρώην πρόεδρος ΑΣΔΑ, Κουκουβίνος Δημήτρης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, Κουντούρης Αντώνης πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας και δεκάδες ακόμη στελέχη της αυτοδιοίκησης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.

DKMdgjxWAAEo-O0
Στιγμιότυπο από τη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Δυτικής Αττικής

Στο μεταξύ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε συνέντευξη στον Real FM εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση.

«Τα αποτελέσματα είναι δραματικά. Χθες, μας είπε ο Πρωθυπουργός ότι αυτά τα δυόμιση χρόνια που κυβερνά κολυμπά, λέει, στη θάλασσα με το κεφάλι έξω. Εγώ του απαντώ ότι κολυμπά, γιατί απλά τα έκανε θάλασσα. Και μάλιστα μία μαύρη θάλασσα από την οικολογική καταστροφή, για την οποία κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, ο αρμόδιος υπουργός ήταν στο εξωτερικό και ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε έξι ημέρες μετά με αυτό το θέμα και προσπάθησαν, αντί να το λύσουν, να το υποβαθμίσουν και να το αντιμετωπίσουν με προπαγάνδα και από την άλλη μεριά, έχουν δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2060, έχουμε επιτροπεία στον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, το οποίο είναι ενέχυρο, έχασε η οικονομία μας 86 δισ. και 15 δισ. νέα μέτρα λιτότητας έχουν υποστεί οι πολίτες. Πολύ βαρύς ο λογαριασμός που έχει στείλει αυτή η κυβέρνηση», ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Εδώ έχουμε μία κυβέρνηση που είναι η χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, είναι ανίκανοι, είναι ψεύτες, αποδεικνύονται αδίστακτοι, κάνουμε σκληρότατη αντιπολίτευση, έχουμε φέρει στο φως και αναδεικνύουμε όλα τα προβλήματα που δημιουργούν στον τόπο και από την άλλη πλευρά, έχουμε τη Νέα Δημοκρατία, που είναι ο παραδοσιακός πολιτικός μας αντίπαλος, γιατί για μας πάντα το δίλημμα θα είναι πρόοδος ή συντήρηση. Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να εκφράσουμε, αποτελεσματικά για τη χώρα, τον προοδευτικό πόλο. Και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε», τόνισε η Φώφη Γεννηματά.

«Χρειάζεται λαϊκή ετυμηγορία για να συνεχίσει ο τόπος»

Στο ερώτημα αν ζητεί εκλογές, η κυρία Γεννηματά απάντησε:

«Αυτό που λέμε είναι ότι έπρεπε να είχαν φύγει μία ώρα αρχύτερα. Εμείς ζητήσαμε την παραίτησή τους εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο, όταν βλέπαμε πώς προχωρούσε η πρώτη αξιολόγηση και τότε ακόμα, υπήρχε περιθώριο να σχηματιστεί μία κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή για να αντιμετωπίσει καλύτερα τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Δεν μας άκουσε κανείς, χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τον τόπο. Αυτή τη στιγμή είναι, πλέον, ξεκάθαρο ότι χρειάζεται λαϊκή ετυμηγορία για να συνεχίσει ο τόπος».

Για το ζήτημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ενόψει της επερχόμενης διαδικασίας για την εκλογή της ηγεσίας του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, η κυρία Γεννηματά δήλωσε:

«Δεν υπάρχει καμία διαφορά με τον κ. Θεοδωράκη. Δεν μας δόθηκαν εγγυήσεις. Δύο εταιρείες αρνήθηκαν να το αναλάβουν για θέματα ασφάλειας και η τρίτη δεν έχει απαντήσει ακόμα, που εμένα μου δείχνει αυτή η καθυστέρηση ότι έχουν πρόβλημα. Αν δεν είχαν, θα είχαν απαντήσει θετικά. Αυτό, λοιπόν, που προέχει σήμερα είναι να εξασφαλίσουμε, τουλάχιστον, την on line διασύνδεση των καλπών και να έχουμε τη μεγαλύτερη μαζική συμμετοχή, να μπορέσει να ψηφίσει ο κόσμος, ο προοδευτικός, από όπου και αν βρίσκεται, και από το εξωτερικό. Έχουμε ζητήσει να στηθούν κάλπες, on line διασυνδεδεμένες, στα προξενεία για να μπορέσουν οι Έλληνες του εξωτερικού να ψηφίσουν, να συμμετέχουν στη διαδικασία».

Και προσέθεσε: «Αυτό που θέλουμε είναι μεγάλη συμμετοχή. Η μεγάλη συμμετοχή δίνει και μεγάλη δυναμική. Και ενώνει όλους μας στην κοινή προσπάθεια, την επόμενη ημέρα» επισημαίνοντας ότι «αυτή η διαδικασία θα αλλάξει το πολιτικό σκηνικό και θα διαμορφώσει τις συνθήκες της πολιτικής ζωής για την επόμενη 20ετία».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...