402
Ο Μπεν Ινες (δεξιά) με τον αεροπειρατή στο αεροπλάνο της Egypt Air | Ben Innes/Twitter

Πώς να βγάλεις selfie με έναν αεροπειρατή

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2016, 10:02
Ο Μπεν Ινες (δεξιά) με τον αεροπειρατή στο αεροπλάνο της Egypt Air
|Ben Innes/Twitter

Πώς να βγάλεις selfie με έναν αεροπειρατή

Protagon Team Protagon Team 30 Μαρτίου 2016, 10:02

Σε μια εποχή που η παρουσία στα social media γίνεται για κάποιους πιο σημαντική και από την ίδια την πραγματικότητα, η ευκαιρία για ένα ενσταντανέ με έναν αεροπειρατή δεν πρέπει να πηγαίνει χαμένη, γιατί πότε δεν ξέρεις πότε θα ξαναδοθεί – ιδίως μάλιστα είναι κανένας αρκετά τυχερός ώστε να πετύχει έναν περισσότερο απογοητευμένο παρά αποφασισμένο στρατευμένο δράστη.

Για τον 26χρονο Βρετανό Μπεν Ινες, ο οποίος βρέθηκε στην επεισοδιακή πτήση ΜS181 της Egypt Air, η αρκετά γνωστή πλέον φωτογραφία του με τον αεροπειρατή, τον Σεΐφ Ελντίν Μουσταφά που ανάγκασε το πρωί της Τρίτης (29 Μαρτίου) το αεροπλάνο να προσγειωθεί στην Κύπρο αντί για το Κάιρο, δεν ήταν όμως μόνο αναμνηστική. Οπως λέει ο ίδιος ήταν και ευκαιρία να διαπιστώσει τις προθέσεις του άνδρα.

«Ηθελα να ρίξω μια ματιά στην ζώνη με τα εκρηκτικά» που (υποτίθεται) είχε πάνω του ο άνδρας, δικαιολογεί την ενέργεια του μιλώντας σε βρετανικά μέσα. Προσθέτει μάλιστα ότι «αν ήταν αληθινή βόμβα αυτή που είχε πάνω του, δεν θα είχα τίποτα να χάσω».

Δεν φοβήθηκε όμως για αυτό που έκανε, τον ρώτησαν. «Δεν είμαι σίγουρος γιατί το έκανα. Εβαλα στην άκρη τη σύνεση και προσπάθησα να μείνω χαρούμενος μέσα στην δυσκολία».

Ζήτησε λοιπόν από ένα μέλος του πληρώματος να κάνει το διερμηνέα και ανέθεσε σε μια αεροσυνοδό να τού βγάλει την φωτογραφία. Σκέφτηκε ότι «αν είναι να μας ανατινάξει όλους, ποιο θα είναι το πρόβλημα;».

Ιδού τα αποτελέσματα, «η καλύτερη selfie που υπάρχει», λέει ο Ινες.

Το ότι ο αεροπειρατής δεν γίνεται εξαιρετικά ενθουσιασμένος με τη φωτογραφία, όπως και το ότι, αν πάμε πολύ σχολαστικά, δεν είναι selfie καθώς δεν την έβγαλε ο Ινες, είναι το λιγότερο. Ο ατρόμητος επιβάτης κατάλαβε ότι η ζώνη του αεροπειρατή με τα εκρηκτικά είναι ψεύτικη και μάλλον δεν βάζει σε κίνδυνο κανένα. «Πήγα στο κάθισμά μου και σκέφτηκα τι να κάνω μετά», προσθέτει.

Ο Ινες, 26 ετών από το Αμπερντίν, ήταν ένας από τρεις επιβάτες και τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που έμειναν στο αεροσκάφος μαζί με τον αεροπειρατή, αφού νωρίτερα είχε διώξει όλους τους Αιγύπτιους και πολλούς από τους ξένους επιβάτες του αεροσκάφους (συνολικά λίγο πάνω από 60 άτομα).

Η ιδέα της selfie δεν άρεσε καθόλου τους ειδικούς στην ασφάλεια, γράφει ο Guardian, αλλά ενθουσίασε τους συγγενείς και φίλους του Μπεν, που λένε ότι είναι εντελώς στο στιλ του μια τέτοια προσέγγιση.

«Είναι τρελός ο Μπεν», αυτό το πράγμα που έκανε είναι τόσο χαρακτηριστικό, λένε, έστω και απέναντι σε έναν άνθρωπο που οι αιγυπτιακές Αρχές χαρακτήριζαν «ασταθή τύπο» και, σε μια δήλωση που αργότερα διέψευσαν, έλεγαν «ανόητο άνθρωπο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...