257
Η Ομίσα σε μικρή ηλικία μαζί με τη μητέρα και τον πατέρα της | REUTERS/Arnd Wiegmann

Ζωολογικός κήπος Ζυρίχης: Eλεφαντίνα πέθανε από έρπη δύο εβδομάδες μετά τον αδελφό της

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 17:37
Η Ομίσα σε μικρή ηλικία μαζί με τη μητέρα και τον πατέρα της
|REUTERS/Arnd Wiegmann

Ζωολογικός κήπος Ζυρίχης: Eλεφαντίνα πέθανε από έρπη δύο εβδομάδες μετά τον αδελφό της

Protagon Team Protagon Team 11 Ιουλίου 2022, 17:37

Μία ελεφαντίνα πέθανε το βράδυ της Κυριακής από έρπη (των ελεφάντων) στον Ζωολογικό Κήπο της Ζυρίχης, δύο εβδομάδες αφότου ο ίδιος ιός σκότωσε τον μόλις δύο ετών αδελφό της, όπως γράφει το Reuters. Η Ομίσα, όπως λεγόταν, ήταν ασιατικός ελέφαντας ηλικίας οκτώ ετών.

Σύμφωνα με τον Πασκάλ Μαρτί, εκπρόσωπο του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης, οι γιατροί είχαν κάνει ό,τι ήταν δυνατόν για να την κρατήσουν στη ζωή και τις τελευταίες εβδομάδες της είχαν χορηγήσει αντιιικά φάρμακα και ορός πλάσματος

Το προσωπικό έδωσε στην μητέρα της, την Ιντι και την αδελφή της, την Τσάντρα, τον χρόνο για να την αποχαιρετήσουν, καθώς πρόκειται για μια πολύ σημαντική διαδικασία γι’ αυτά τα ζώα με τους τόσο έντονους κοινωνικούς δεσμούς.

«Είναι πολύ λυπηρό που πέθανε η Ομίσα. Το προσωπικό μας έκανε ό,τι μπορούσε αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να τη σώσει», είπε ο Μαρτί. «Είναι μια δύσκολη συναισθηματικά περίοδος. Το προσωπικό ζει και εργάζεται με τα ζώα και τα αγαπάει», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σχεδόν όλοι οι ελέφαντες είναι φορείς του έρπητα των ελεφάντων, ο οποίος βρίσκεται στον οργανισμό τους σε λανθάνουσα μορφή, αλλά δεν εκδηλώνουν συμπτώματα και έτσι ο ιός δεν ανιχνεύεται στις εξετάσεις.

Η ασθένεια πλήττει κυρίως τα νεαρά ζώα, το ανοσοποιητικό σύστημα των οποίων δεν έχει ωριμάσει αρκετά ώστε να παράγει αντισώματα.

Τώρα, ειδικοί εξετάζουν το σώμα της Ομίσα, προκειμένου να κατανοήσουν καλύτερα τον ιό και να αναπτύξουν νέες, βελτιωμένες θεραπείες.

Το θετικό είναι ότι δεν έχουν εντοπιστεί άλλα κρούσματα του έρπη στους υπόλοιπους έξι ελέφαντες του ζωολογικού κήπου της Ζυρίχης, αλλά το προσωπικό προσέχει ιδιαίτερα τον μικρότερο από αυτούς, τον πεντάχρονο Ρουανί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...