513
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι κατά την επίσκεψή τους στη Νότια Αφρική στις 2 Νοεμβρίου | Facundo Arrizabalaga/Pool via REUTERS

Χάρι και Μέγκαν στην αντεπίθεση: Μηνύουν ταμπλόιντ, μιλούν για μπούλινγκ εναντίον τους

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 06:00
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι κατά την επίσκεψή τους στη Νότια Αφρική στις 2 Νοεμβρίου
|Facundo Arrizabalaga/Pool via REUTERS

Χάρι και Μέγκαν στην αντεπίθεση: Μηνύουν ταμπλόιντ, μιλούν για μπούλινγκ εναντίον τους

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2019, 06:00

Σε μια σπάνια κίνηση προχώρησαν ο δούκας του Σάσεξ Χάρι και η σύζυγός του Μέγκαν, οι οποίοι μήνυσαν τη βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα Mail on Sunday για τη δημοσίευση προσωπικής επιστολής της Μέγκαν προς τον πατέρα της. Το ζευγάρι τονίζει σε υψηλούς τόνους ότι αναγκάστηκε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να πάρει μέτρα κατά της «ατελείωτης προπαγάνδας» σε βάρος του.

Ο Χάρι, σε μια οργισμένη δήλωση, παραλληλίζει μάλιστα την υπόθεση με αυτήν την μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνα: «Εχασα τη μητέρα μου και τώρα βλέπω τη σύζυγό μου να πέφτει θύμα των ίδιων ισχυρών δυνάμεων», γράφει και προσθέτει ότι ο μεγαλύτερος φόβος του είναι «να μην επαναληφθεί η ιστορία».

Προσθέτει ο ίδιος με έμφαση ότι «έχω δει τι συμβαίνει όταν ένα πρόσωπο που αγαπώ εμπορευματοποιείται σε σημείο που να μην το βλέπουν πια ή να μην του φέρονται σαν πραγματικό πρόσωπο».

Η Μέγκαν, υποστηρίζει ακόμη ο Χάρι, «έχει πέσει θύμα μιας ανηλεούς εκστρατείας που έχει κλιμακωθεί τον περασμένο χρόνο, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και όσο μεγαλώνουμε τον νεογέννητο γιο μας. Υπάρχει ανθρώπινο κόστος σε αυτή την ατελείωτη προπαγάνδα, ειδικά αν είναι ψευδής και κακόβουλη εν γνώσει όσων τη μεταδίδουν, αν και συνεχίζουμε να την αντιμετωπίζουμε με γενναιότητα».

Και συνοψίζει ο δούκας του Σάσεξ: «Με δύο λόγια: πρόκειται για μπούλινγκ που εκφοβίζει τους ανθρώπους και τους κάνει να σιωπούν. Ολοι γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι αποδεκτό σε κανένα επίπεδο».

Το πριγκιπικό ζεύγος κατηγορεί τη Mail on Sunday (κυριακάτικη έκδοση της Daily Mail) για ψευδείς και συκοφαντικές δημοσιεύσεις, παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Αφορμή ήταν η δημοσίευση χειρόγραφης επιστολής της Μέγκαν Μαρκλ προς τον πατέρα της Τόμας, την οποία έστειλε λίγο μετά τον γάμο της με τον Χάρι το 2018. Στη μήνυση το ζευγάρι υποστηρίζει ότι εκτός των άλλων η εφημερίδα παραπλάνησε τους αναγνώστες παραλείποντας  μικρά και μεγάλα κομμάτια από την επιστολή και έτσι έδωσε ένα εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είχε.

Αν κερδίσει τη δίκη, το ζευγάρι είπε ότι θα δώσει την αποζημίωση που θα επιδικαστεί σε ίδρυμα κατά του μπούλινγκ.

Η εφημερίδα από την πλευρά της «υποστηρίζει σθεναρά» το δημοσίευμα και αρνείται κάθε αλλοίωση.

Είναι λανθασμένη η απόφαση να επιτεθούν;

Το BBC σημειώνει ότι είναι ο τόνος της ανακοίνωσης του πριγκιπικού ζευγαριού είναι ασυνήθιστος και αποτελεί, σε κάθε περίπτωση, μια οξεία επίθεση κατά των βρετανικών ταμπλόιντ.

Πάντως, προσθέτει ότι μπορεί η Μέγκαν να κερδίσει το νομικό σκέλος, αλλά το ζευγάρι ρίσκαρε με την ανακοίνωση του Χάρι που τα βάζει με όλο τον Τύπο εξαιτίας των ενεργειών μίας εφημερίδας. Τα ταμπλόιντ δεν είναι πια αυτό που ήταν την εποχή της Νταϊάνα τη δεκαετία του ‘90.

Φαίνεται δηλαδή ότι ο Χάρι αποφάσισε (είτε χωρίς είτε αντίθετα με τη συμβολή συνεργατών του) να εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στον Τύπο.

Επιπλέον και ο χρόνος κατά τον οποίο προχώρησαν στη μήνυση είναι αξιοπερίεργος, καθώς μόλις ολοκληρώνουν ένα επιτυχημένο ταξίδι στην Νότια Αφρική και σε γειτονικές χώρες, επιτυχία πού (τι ειρωνεία) πρόβαλαν τα ταμπλόιντ.

Η βασιλική οικογένεια και στο παρελθόν έχει κινηθεί κατά των σκανδαλοθηρικών μέσων ενημέρωσης. Το 2017 ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ κέρδισαν αποζημίωση 100.000 ευρώ για τις τόπλες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον τις οποίες είχε δημοσιεύσει το 2012 το γαλλικό περιοδικό Closer.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...