296
Το μουσείο είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στη Βρετανία | EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Βρετανία: Δεκαεπτάχρονος συνελήφθη γιατί έσπρωξε εξάχρονο από εξέδρα της Tate Modern

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2019, 09:16
Το μουσείο είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα στη Βρετανία | EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Βρετανία: Δεκαεπτάχρονος συνελήφθη γιατί έσπρωξε εξάχρονο από εξέδρα της Tate Modern

Protagon Team Protagon Team 5 Αυγούστου 2019, 09:16

Στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας είναι ένας 17χρονος που έσπρωξε έναν εξάχρονο από εξέδρα παρατήρησης στον 10ο όροφο της πινακοθήκης Tate Modern στο Λονδίνο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ειδοποιήθηκε στις 14:40 (16:40 ώρα Ελλάδος) της Κυριακής και το θύμα «βρέθηκε να κείται στη στέγη του πέμπτου ορόφου».

Το παιδί διακομίσθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο όπου την επόμενη ημέρα (Δευτέρα), σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας του και δεν κινδυνεύει πλέον η ζωή του, όπως ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία.

Ο 17χρονος δράστης βρίσκεται υπό κράτηση ως ύποπτος για «απόπειρα δολοφονίας».

Η αστυνομία εξακολουθεί να μην έχει εξακριβώσει τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό και διερευνά τους λόγους για τους οποίους ο φερόμενος ως ύποπτος έσπρωξε το παιδί, προσθέτει σε μήνυμά της στο Twitter η Σκότλαντ Γιαρντ.

H πινακοθήκη Tate Modern, στη νότια όχθη του Τάμεση είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα μουσεία στη Βρετανία. Αμέσως μετά το συμβάν, το μεσημέρι της Κυριακής, το μουσείο έκλεισε, αν και αρκετοί επισκέπτες παρέμειναν στη διάθεση της αστυνομίας για αρκετή ώρα ακόμη ως μάρτυρες.

Ο ύποπτος 17χρονος «είχε παραμείνει με το κοινό που ήταν στην εξέδρα του 10ου ορόφου και έως τώρα τίποτε δεν υποδεικνύει πως γνωριζόταν με το θύμα», προστίθεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η Νάνσι Μπάρνφιλντ, μια 47χρονη γυναίκα που βρισκόταν στον ίδιο όροφο, δήλωσε ότι άκουσε έναν «δυνατό» κρότο, που μπορεί να οφειλόταν στην πτώση του παιδιού και στη συνέχεια μια γυναίκα να ουρλιάζει: «Πού είναι το παιδί μου;», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων PA.

Ακούγονταν φωνές και μια γυναίκα, η οποία φαινόταν να «κλαίει απαρηγόρητα», δήλωσε παράλληλα η Ολγκα Μαλτσέφσκα, μια δημοσιογράφος του BBC που βρισκόταν στην Tate Modern μαζί με τον τετράχρονο γιο της. Επισκέπτες περικύκλωσαν τότε τον φερόμενο ως δράστη και τον κράτησαν έως ότου έφτασε η αστυνομία, πρόσθεσε η Νάνσι Μπάρνφιλντ, σύμφωνα με την οποία ο 17χρονος που συνελήφθη ήταν «ήρεμος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...