338
Το βενζινάδικο όπου πραγματοποιήθηκε η μία από τις επιθέσεις | twitter/nbc

Τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες σε σειρά επιθέσεων στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 19:50
Το βενζινάδικο όπου πραγματοποιήθηκε η μία από τις επιθέσεις | twitter/nbc

Τέσσερις νεκροί και δύο τραυματίες σε σειρά επιθέσεων στην Καλιφόρνια

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2019, 19:50

Την Τετάρτη, ένας άνδρας στην Νότια Καλιφόρνια μαχαίρωσε και σκότωσε τέσσερις ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δύο σε μια σειρά επιθέσεων και ληστειών σε δύο διαφορετικές πόλεις, όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές Αρχές.

Ο 33χρονος ύποπτος έχει, ήδη, προφυλακιστεί, όμως δεν έχει αποκαλυφθεί, ακόμη, η ταυτότητα του, με την αστυνομία να ενημερώνει τους κατοίκους της περιοχής πως δεν κινδυνεύουν. «Ολες αυτές οι βίαιες ενέργειες είναι εντελώς συμπτωματικές. Ο ύποπτος δεν σχετιζόταν με κανένα από τα θύματα» ανέφερε εκπρόσωπός της.

Δεν είναι ξεκάθαρο το κίνητρο πίσω από τις επιθέσεις, όμως σίγουρα δεν φαίνεται να είναι ρατσιστικό, καθώς τόσο ο δράστης όσο και τα θύματα του ήταν ισπανόφωνοι. Σύμφωνα με τις Αρχές, πιο πιθανό είναι πως το κίνητρο του δράστη, τουλάχιστον για κάποιες από τις επιθέσεις, ήταν η ληστεία, όμως τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Δύο από τα θύματα βρίσκονταν σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων  στην περιοχή Γκάρντεν Γκροούβ, όταν ήρθαν σε κοντινή απόσταση με τον δράστη, ένας άνδρας ήταν σε ένα κατάστημα πρόχειρου φαγητού και ένας άλλος άνδρας δούλευε ως φύλακας ενός καταστήματος.

Ακόμη, μια γυναίκα που δούλευε σε μία ασφαλιστική εταιρεία μαχαιρώθηκε από τον 33χρονο, όσο εκείνος λήστευε τον χώρο εργασίας της, όπως και ένας άνδρας που δούλευε σε βενζινάδικο. Και οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση.

«Ο τύπος ήταν γεμάτος θυμό και έκανε κακό σε πολλούς ανθρώπους απόψε», είπε ο υπολοχαγός της αστυνομίας, Καρλ Γουίτνι, στο nbc.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, η πρώτη κλίση στην αστυνομία έγινε στις 16:00, τοπική ώρα, για μια ληστεία σε ένα σύμπλεγμα διαμερισμάτων. Οσο οι αστυνομικοί ερευνούσαν την περιοχή, έγινε άλλη μια κλίση για ληστεία σε φούρνο, όπου δεν υπήρχαν θύματα. Μία ώρα αργότερα, οι αστυνομικοί κλήθηκαν και πάλι στο ίδιο σύμπλεγμα διαμερισμάτων, όπου και βρήκαν δύο πτώματα, ένα στο εσωτερικό του σπιτιού και ένα στο μπαλκόνι.

Την υπόθεση ερευνούν οι αστυνομικές Αρχές της Σάντα Ανα και του Γκάρντεν Γκροούβ, οι οποίες είναι γειτονικές πόλεις, όπως και ο εισαγγελέας της περιοχής.

Ο ύποπτος ζει κοντά στο διαμέρισμα που βρέθηκαν τα πτώματα των δύο ανδρών, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, έκανε φύλλο και φτερό πριν συνεχίσει με τις εγκληματικές του ενέργειες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...